IRLAND-NORGE 1-2:

Norge så lenge ut til å cruise inn mot seier mot Irland, men gjorde det langt mer spennende enn det hadde trengt å være.

Etter at irene kjempet seg tilbake i kampen og reduserte med 20 minutter igjen å spille så det ut til at kampen kunne ende i poengdeling.

Innbytter Ohi Omoijuanfo ville det derimot annerledes, og hamret inn seiersmålet like før slutt.

Matchvinneren uttalte til TV 2 etter kampen at han var glad for å få sjansen igjen, fem år etter landslagsdebuten, men presiserer at han ikke forventer alt for mange flere sjanser i fremtiden.

– Du ser spissene jeg konkurrerer med. Det er fantastiske spisser, og er mye yngre enn meg. De er fremtiden. Jeg fikk drakten til Haaland, fikk jeg litt magien og kanskje. Kanskje det er derfor jeg scoret, ler han.

Les også: Ronaldo med skryt til Messi: – Beste spilleren jeg har sett

– Verdens beste i lufta

Norge dominerte banespillet i starten av kampen, men slet med å skape de virkelig store sjansene. En dødball ble redningen for Norge.

Martin Ødegaards utoverskrudde corner ble perfekt møtt av pannebrasken til en Leo Østigård i full galopp mot mål. 22-åringen styrte ballen elegant i det lengste hjørnet, til stor fornøyelse blant TV 2s kommentatorer.

– Han har vært i en klasse for seg selv i luftrommet hele kampen, og når han får sjansen i motstanderens boks så stanger han Ståle Solbakkens menn i føringen.

Den tidligere Eliteserien-profilen Yaw Amankwah tok skryten enda lengre i pausestudioet.

– Det gjør ikke noe at vi har verdens beste spiss på banen, når vi har verdens beste hodespiller på banen. Det han gjør der, Østigård, er det få spillere i verden som gjør!

Norske supportere fikk hjertet i halsen da Østigård måtte ha behandling for det som så ut til å være en ankelskade, men midtstopperen kom seg på beina igjen og fullførte kampen.

Les også: Bekreftet: Mané går glipp av VM

– Opplevd det før

Etter å ha vært desidert best i den første omgangen, ble Irland gradvis farligere og farligere etterhvert som klokka nærmet seg 90 minutter. De var ekstremt nære ved flere anledninger, og så satt utligningen til slutt da Alan Browne hamret ballen inn fra rundt 20 meter.

Til tross for at det blir poengtert at det er et godt skudd fra Browne, så stiller Solveig Gulbrandsen spørsmålstegn ved både forsvarsspillet og keeperspillet.

– Det her har vi også opplevd for ikke så lenge siden, at vi slipper inn mål på skudd fra utsiden av boksen. Vi er nødt til å få spillerne raskere opp i blokka der, raser Gulbrandsen, og legger til:

– Så er det et spørsmål om hvor Nyland står også. Ser han utgangen på skuddet skikkelig?

Seks minutter før slutt var innbytter Ohi Omoijuanfo både dyktig og heldig da hanfikk tak i ballen i boksen etter et frispark, og sendte Norge tilbake i føringen.

– Å score med flagget på brystet ... det er så deilig. Jeg hadde så lyst å bidra da jeg kom hit. Jeg har vært i noen tropper, og jeg har ikke fått sjansen. Det gjelder å ta sjansen når man først får den, uttalte Ohi til det oppmøtte pressekorpset etter kampen.

Norge tar i mot Finland hjemme på Ullevaal neste kamp. Den spilles 14:00 på søndag.

Les også: Ronaldo full av lovord om Solskjær i omstridt intervju