Den norske midtstopperen gjorde en god figur i løpet av sitt låneopphold hos tyske St. Pauli i 2. Bundesliga forrige sesong.

Østigård var på lån fra Premier League-klubben Brighton som nå har bestemt seg for å låne ut nordmannen på nytt.

Denne gangen går turen til Championship-klubben Coventry City som bekrefter avtalen på deres hjemmeside torsdag.

- Det føles veldig bra. Jeg har hatt masse tanker den siste tiden, og jeg har vurdert frem og tilbake. Men for meg handler det om å spille fotball, og jeg har ikke tenkt på å bruke karrieren min på å sitte på benk så dette var et veldig sikkert valg, sier Østigård til Nettavisen.

Han sitter på hotellet etter å ha fullført sin første økt med sin nye klubb når Nettavisen prater med ham.

20-åringen kan nå se frem mot en beinhard sesong på nest øverste nivå i England.

- Jeg får spille mange kamper mot gode motstander på et lag og med en trener som har oppnådd mye selv og som spiller en type som er veldig spennende, sier midtstopperen.

Brightons sportsdirektør Dan Ashworth forteller til klubbens hjemmeside at det var mye interesse for kapteinen på det norske U21-landslaget etter at han imponerte i Tyskland forrige sesong. Nå er de spente på hva nordmannen kan få til i Championship.

- Ligaen har vært en glimrende prøvelse for noen av de yngre spillerne de siste årene og vi ønsker å se at Leo utnytter denne muligheten, sier Ashworth.

- Å spille i The Championship gir ham en annen erfaring enn den han fikk i Tyskland forrige sesong. Vi ser frem til hvordan han vil tilpasse seg og ønsker ham lykke til, sier sportsdirektøren.

Coventry-manager Mark Robins gleder seg over avtalen.

- Han er en av de bedre spillerne i europeisk fotball i sin aldersgruppe, sier Robins.

Coventry-sjefen ser frem til å jobbe med Østigård.

Klubben opplyser om at nordmannen slutter seg til klubben umiddelbart og allerede denne uken får møte sine nye lagkamerater.