Østlending til Øster Hus-Ridley

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Morten Hegreberg avslører sin hittil siste signering.

31.10.11 14:21

Før helgen annonserte Team Øster Hus-Ridley at Filip Eidsheim, Johan Fredrik Ziesler, Håvard Blikra, Daniel Egeland Jarstø, Ole Martin Ølmheim og Frode Solberg blir å finne i 2012-oppstillingen til det Sandnes-baserte laget.

Her finner du pressemeldingen fra laget!

Mandag ble Frans-Leonard Markaskard klar for rogalendingene. Som procycling.no omtalte i forrige uke har 20-åringen valgt å si opp kontrakten med Ringeriks-Kraft.

Les også: Stortalent sier opp kontrakten

Sportsdirektør Morten Hegreberg er stolt over å ha rytteren fra Skoppum på plass foran neste sesong.

- Frans-Leonard er en rytter som passer godt inn i satsingen vår. Det er kjekt at ryttere henvender seg til oss på denne måten. Det tyder på at han ser på laget vårt som en positiv arena for å utvikle seg videre som syklist, sier Hegreberg til procycling.no.

Rett fra terrenget
Vestfoldingen har bakgrunn fra terrengsykling, men bet likevel godt fra seg sprinter i Team Ringeriks-Kraft.

Markaskard ble nummer seks under Cinturon Ciclista a Mallorca i april, han ble nummer fire under avslutningen av Glava Tour of Norway og har to topp 5-plasseringer fra årets norgescup.

I Øster Hus-Ridley får han konkurranse av både Daniel Egeland Jarstø og Filip Eidsheim i avslutningen, men Hegreberg har tro på at unggutten vil ta ytterligere steg under hans ledelse.

- Han er relativt fersk på landeveien, men jeg ser absolutt et stort potensial i avslutningen hans. Vi skal hjelpe Frans-Leonard til å bli enda bedre og til å rendyrke avslutteregenskapene hans enten det blir via spurten eller som en del av opptrekket.

Uredd sprinter
Spesielt under Tour of Norway-avslutningen i Lillestrøm fikk 20-åringen vist seg fram denne sesongen.

Der var det kun Christer Rake (Joker Merida), Angelo Furlan (Christian Watches) og Jonathan McEvoy (Motorpoint) som holdt sprinteren bak seg.

Hegreberg merket seg også rytterens innsats under gaterittet i NM.

- Jeg husker jo at han var ganske aktiv der. Han havnet jo blant annet i spurt mot Roy (Hegreberg, bror til Morten) i kampen om tredjeplassen. Den spurten ligger vel fortsatt ute hos dere? humrer storebroren.

Her kan du gjenoppleve Markaskard vs. Hegreberg!

Ungt mannskap
- Kan du røpe noe mer om neste års Øster Hus-Ridley?

- Vi får et veldig ungt lag neste år. Vi håper jo å få størst mulig kjørestyrke, slik at vi sitter igjen med flere kort om avslutningen skjer i spurt eller mindre grupper. Det drømmer selvsagt alle lag om. Ettersom Frans-Leonard har sin bakgrunn fra terrengsykling, går han nokså godt i bakker også. Det er også en grunn til at vi var interessert i å signere ham. I tillegg tror jeg han passer godt inn hos oss sosialt sett. Han kjenner flere av guttene våre etter blant annet å syklet med dem på landslagsoppdrag i Tsjekkia. Der ble han nummer ti og han viste med det at han vet hvordan det skal kjøres i internasjonale ritt.

Med Markaskard på plass, er sju mann offentliggjort foran 2012-sesongen. Legger man til Stavanger SK-duoen Sven Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta, er man farlig nær å avsløre hele troppen.

- Du får vente og se. Vi blir nok ni eller ti stykker til slutt, er alt Hegreberg vil røpe per nå.

PS! Ut av årets oppstilling ryker Roy Hegreberg (legger opp) og det svenske brødreparet Michael og Christofer Stevenson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.