Ottawa i trøbbel - igjen

Foto: AP/Scanpix

Ottawa Senators er på sitt ypperste det beste laget i NHL. Likevel sliter de alltid i sluttspillet. 2006 er intet unntak.

09.05.06 09:41

Ottawa Senators var det beste laget i den østre avdelingen av NHL i grunnserien, og spilte dermed de to første kampene mot Buffalo Sabres på hjemmebane. Buffalo leder 2-0 i kamper etter nattens 2-1-seier.

Kontret i senk
Sabres la seg som vanlig bakpå og fokuserte på kontringer, et spill de mestrer bedre enn kanskje noen annen hockeyklubb. Jean-Pierre Dumont satte inn 1-0 og Jochen Hecht 2-0 i andre periode. Det siste målet kom etter at tyskeren stjal pucken fra Chris Phillips i egen sone og skjøt pucken mellom beina på Senators-målvakten Ray Emery.

Phillips rettet opp feilen da han satte inn Ottawas reduseringsmål kort tid etterpå.

Senators presset hardt i store deler av kampen, og var spesielt gode i slutten av andre periode og starten av den tredje. Men Buffalos målvakt Ryan Miller storspilte, noe 43 redninger på 44 skudd vitner om.

Connolly skadet
Det eneste skåret i Buffalo-gleden var at Tim Connolly, en av lagets beste spillere i årets sluttspill, måtte forlate kampen etter bare 58 sekunder, da han ble taklet knallhardt av Peter Schaefer mens han førte pucken og ikke var oppmerksom.

Connolly ble liggende på isen i omtrent et minutt før han ble hjulpet til garderoben.

- Jeg synes Timmy gikk rett inn i den. Men vi regner med at han spiller neste kamp. Han føler seg ganske bra nå, sa trener Lindy Ruff til Canadian Press etter kampen.

2-0 i alle duellene
Carolina Hurricanes tok ledelsen 2-0 over New Jersey Devils i den andre semifinalen i øst. Nicklas Wallin ble matchvinner med sitt 3-2-mål 3.09 inn i sudden death. Også San Jose Sharks gikk opp i 2-0-ledelse med sin 2-1-seier over Edmonton Oilers i den ene semifinalen i vest.

Grunnseriens poengkonge Joe Thornton ble matchvinner med sitt første sluttspillmål for året i den kampen.

Anaheim Mighty Ducks leder 2-0 over Colorado Avalanche i den siste semifinalen i vest. Det spilles best av sju kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag