Gå til sidens hovedinnhold

- Outsidere til VM-medalje

- Nå kan Norges skiskytterjenter ta medalje i VM.

RUHPOLDING (Nettavisen): Det sier landslagssjef Audun Svartdal til Nettavisen etter den oppløftende fjerdeplassen på onsdagens stafett i Ruhpolding.

- Sånn jeg ser det nå er Norge en outsider til VM-medalje på stafetten. Prestasjonene i dag var veldig gode, sier Svartdal til Nettavisen.

Landslagssjefen er imidlertid fullstendig klar over at Norge får knallhard konkurranse fra Russland, Tyskland og Frankrike i verdensmesterskapet i de italienske alpene i begynnelsen av februar.

Russland imponerer
Han er spesielt imponert over de russiske jentene, som gikk til topps på onsdagens stafett etter kun ett ekstraskudd totalt.

Laget bestod av Anna Bogaliy-Titovets, Olga Anisimova, Irina Malgina og Natalia Guseva.

- Helt utrolig bra. De skyter utrolig godt. Men vi hadde jo det samme da vi vant stafetten i Östersund, minner Svartdal om.

Linda Grubben stod ufrivillig over stafetten. Svartdal ga Ann Kristin Flatland og Jori Mørkve sjansen sammen med Tora Berger og Gunn Margit Andreassen.

- Mer å gå på
- For min egen del har jeg fremdeles litt å gå på når det gjelder den fysiske biten. Men skytingen er jeg veldig fornøyd med, sier Flatland til Nettavisen.

- Får du gå VM-stafetten?

- Det er mange viktige løp før VM og jeg føler meg nok ikke sikker på det foreløpig. Men det er lenge til VM, og blir jeg tatt ut på stafettlaget, er dette en bonus for meg, svarer hun.

Også Gunn Margit Andreassen sier at hun har mer å gå på før VM.

- Følte meg redd
Det lover bra for trener Audun Svartdal.

- Jeg har ikke vært på topp fysisk i det siste, og på den siste etappen følte jeg meg litt redd for å ta ut det lille ekstra. Men jeg blir bare bedre og bedre, og lagprestasjonen på stafetten i Ruhpolding var veldig bra. Jeg tror absolutt mulighetene er til stede for at vi kan ta medalje på stafetten i VM, fastslår Andreassen.

Tora Berger, som sendte Norge rett i teten på stafetten etter en super førsteetappe, gleder seg allerede til VM.

- Det er jo sesongens hovedmål, og vi er gode nok til å kjempe om medalje, sier hun.

Flere i bakhånd
Linda Grubben stod noe ufrivillig over stafetten i Ruhpolding, men er sammen med Tora Berger den eneste som er bankers på VM-laget.

I bakhånd har trener Audun Svartdal også Gro Marit Istad Kristiansen, som er på vei til å finne tilbake til formen igjen etter å ha slitt med et virus hele høsten.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem