*Nettavisen* Sport.

Ove fikser V5-flaksen

Foto: hesteguiden.com

Ove Bakkevold Reime (23) styrer Petrofaks inn til seier i kveld. Med perfekte betingelser går det veien for vår V5-banker på Jarlsberg.

Klikk her for V5-forslag Jarlsberg

3 Petrofaks (V5-1) holder stålform. I den siste starten avsluttet han prima for eieren. Denne gangen er Ove Bakkevold Reime plassert i sulkyen på hesten fra Kjøpmannskjær. Nest sist sprintet han inn til andreplass bak gode Hamne Nikken i Drammen. Petrofaks er i minst like god form som da han tok årets hittil første seier i Drammen i juni på 1700 meter i Drammen. Da holdt han unna for en såpass god hest som Jærvsø Svarten. I kveld er distansen 1000 meter lengre. Dette er en klar fordel for vallaken som er flink ut på voltestart. Vi tror han sitter tidlig i tet. Og med de skarpeste motstanderne plassert på tillegg tror vi dette går veien for Petrofaks.

Klosterskogen: Lett spill for Undems herre

Vinner på sprint?

En alternativ banker er utvilsomt 2 Giant Profiti i V5-2. Hoppa er i strålende form. I kveld kommer hun ut på sprint for første gang i sin karriere. Hun er lynrask fra start og møter relativt billig motstand. Unngår hun å bli for stri tror vi hun holder unna til karrierens andre fulltreffer sammen med landschampion Eirik Høitomt. Kendrick Hanover-datteren må rekordforbedre seg betraktelig, men det er hun absolutt i stand til å gjøre også. Trolig har hun en 1.14-tid i kroppen. Skulle ikke fireåringen fullføre som best er det først og fremst to motbud. 1 Santoline var positiv annen i den nest siste starten som også var sprint. Her ligger det an til drømmeopplegg fra rygg på leder. 6 Zanziro avsluttet lynraskt i den siste starten på Jarlsberg. Første rekke denne gangen, men sporet er litt langt ute. Skulle det klaffe kan hun tok trave et sted på 1.14-tallet.

Lever ekspertkupongen fra Sportspill her

6 Joran (V5-3) kommer ut etter pause. Hun ser veldig bra ut i trening og kan sitte i tet direkte. Da tror vi hun holder unna om hun ikke får for mye press underveis. 2 Jarli Mai kan vise til to strake seire. Tøffere imot denne gangen, men det er utvikling i hoppa. 5 Alma Kim galopperte i repriser i Drammen lørdag. Hun har fart i overflod, men galopperer for et eneste godt ord. 7 Sivfrøkna holder solid form. Treffer kusken fra start og hun samtidlig holder seg i rett gangart kan det gå veien. Variable 8 Homme Vesla er god på sitt beste.

Storfavoritten kan tape
Han blir storfavoritt i V5-4/DD-1. Likevel er vi ikke sikre på at 1 Broadway Boy forsvarer dette stemplet. Frode Hamre har god tro på at hans amerikaner forsvarer sporet, men vi gjør oppmerksom på at startkatapulten 5 Leo fort blåser til tet. Dermed kan sporet være en felle for den gode hingsten. 7 Martell D.K. ble toer uten at han imponerte i Skien sist. 1000 metersbane er bedre for dansken. At distansen nå er forlenget med en halv runde er heller ikke noe aber. Tilfredsstillende treningsrapporter på 2 Orion Du Goutier. Fra en fin utgangsposisjon skal man ta Heisholt-traveren på alvor. 9 Pippi's Tibur er best i tet, men kan vinne bakfra også. Han trenger muligens løp etter pause før formen er på plass, men merk at hestene til Evy Marie Brinck vinner som aldri før for tiden. 10 Unikat holder hysterisk form, men oldtimeren står vanskelig til i kveld. Ytterligere tre hester får plass på vårt store forslag. Undertegedes råd er å gardere rikelig opp folkebankeren.

Dagens oddstips: Heller Blink og Tiller enn Bayern og Hertha

Utfordrende finale
I stedet for montèløp velger man ustartede hester som V5-avslutning på Jarlsberg. Dette blir litt av en utfordring for spillerne. Det som er synd er at innleveringsfristen for V5 er utgått når disse "valpene" gjør sin oppvarming. Vi garderer bredt. Tipset til 12 Natray. Han er langt fra pålitelig, men skal kunne 1.18/2100 meter. Det trenger ikke være nok. 1 Mystical Andes har sett veldig bra ut i trening. Knut Arne Ødegaard prøver sikkert å beholde sporet. Greier han det kan Mystical Andes holde unna. 2 A.T.M.Champion er usikker og andrespor i volten er heller ikke noe pluss. Feilfritt skal han blande seg inn i striden. 3 Mach One Rags er mye bedre enn hva prøveløpstiden gir inntrykk av. Skal regnes. 12 Tres Jolie har vært brukbar i sine to første løp. Var med på en hard åpning sist og skal kunne hevde seg i dette selskapet selv med tillegg. 6 J.B.'s Avola er interessant. Bra prøveløp og det var neppe tomt i mål heller. Fra springspor satser gjerne kusken fremover og kan med det unngå hindringer. 8 Bilbao er usikker, men har fin fart. Aktuell uten galopp. 5 Fear Dream har sett fin ut i trening. Vi vet at treneren har visse ambisjoner.

Tast her for V5.forslag. For DD-tips trykk her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.