RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim Wimbourne / Reuters / NTB scanpix

Over og ut for overraskelsesjenta

Sist oppdatert:
Verdenseneren ble for sterk for Sloane Stephens.

Victoria Azarenka overvant skadeproblemene og sendte overraskelsesjenta Sloane Stephens ut av Australian Open i tennis torsdag.

Verdensener Azarenka Azarenka er dermed klar for finalen i årets første grandslamturnering. Der møter hun kinesiske Li Na, som slo ut annenseedede Maria Sjarapova 6-2, 6-2.

Azarenka sliter både med knær og ribbein, men tok seg relativt komfortabelt til finalen med 6-1, 6-4 mot 19 år gamle Stephens. Nå venter to dager med hvile før lørdagens finale.

- Ble veldig nervøs
Stephens reddet imidlertid fem matchballer da Azarenka servet på 5-3 i sett to før hun brøt den hviterussiske verdensenerens serve.

- Jeg holdt på å falle sammen, og jeg ble veldig nervøs, sa Azarenka.

Hun samlet seg. Tydelig lettet gleder hun seg til lørdagens finale.

- Hun (Li Na) spiller noe av sin aller beste tennis. Det blir en vanskelig kamp. Det er første gang vi skal møtes i en finale. Jeg klarer knapt å vente, sa Azarenka som er regjerende mester i Melbourne.

Vil slå tilbake
Li Na var finalist i 2011. Da tapte hun mot Kim Clijsters. Den kinesiske jenta trives down under.

- Jeg spiller alltid bra her. Alle er nervøse i en finale, men jeg skal prøve å nyte det. Jeg gleder meg, sa 30-åringen.

For Sjarapova handler det om å slå tilbake.

- Jeg har vært i lignende situasjoner og alltid kommet gjennom det. Jeg er tøff. Jeg er ikke redd for å legge ned mye hardt arbeid, for jeg kan bli raskere, bedre og sterkere i slike kamper, sa Sjarapova.

Hun tapte 3-6, 0-6 mot Azarenka i fjorårets finale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere