Gå til sidens hovedinnhold

Over og ut for overraskelsesjenta

Verdenseneren ble for sterk for Sloane Stephens.

Victoria Azarenka overvant skadeproblemene og sendte overraskelsesjenta Sloane Stephens ut av Australian Open i tennis torsdag.

Verdensener Azarenka Azarenka er dermed klar for finalen i årets første grandslamturnering. Der møter hun kinesiske Li Na, som slo ut annenseedede Maria Sjarapova 6-2, 6-2.

Azarenka sliter både med knær og ribbein, men tok seg relativt komfortabelt til finalen med 6-1, 6-4 mot 19 år gamle Stephens. Nå venter to dager med hvile før lørdagens finale.

- Ble veldig nervøs
Stephens reddet imidlertid fem matchballer da Azarenka servet på 5-3 i sett to før hun brøt den hviterussiske verdensenerens serve.

- Jeg holdt på å falle sammen, og jeg ble veldig nervøs, sa Azarenka.

Hun samlet seg. Tydelig lettet gleder hun seg til lørdagens finale.

- Hun (Li Na) spiller noe av sin aller beste tennis. Det blir en vanskelig kamp. Det er første gang vi skal møtes i en finale. Jeg klarer knapt å vente, sa Azarenka som er regjerende mester i Melbourne.

Vil slå tilbake
Li Na var finalist i 2011. Da tapte hun mot Kim Clijsters. Den kinesiske jenta trives down under.

- Jeg spiller alltid bra her. Alle er nervøse i en finale, men jeg skal prøve å nyte det. Jeg gleder meg, sa 30-åringen.

For Sjarapova handler det om å slå tilbake.

- Jeg har vært i lignende situasjoner og alltid kommet gjennom det. Jeg er tøff. Jeg er ikke redd for å legge ned mye hardt arbeid, for jeg kan bli raskere, bedre og sterkere i slike kamper, sa Sjarapova.

Hun tapte 3-6, 0-6 mot Azarenka i fjorårets finale.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken