RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hommedal, Marit (Scanpix)

Over og ut for Start

Sist oppdatert:
Vi tror bergensere på medaljejakt setter spikeren i kisten. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på Tippeliga, Primera Division svensk og dansk fotball, 2. Bundesliga og Ligue 2, blant annet.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
108. FC St. Pauli - Fortuna Düsseldorf (0-1) H 3,60

St. Pauli er et av de sterkeste lagene i 2. Bundesliga og de vinner gjerne med klar margin når de vinner. Düsseldorf er også et topplag, men best på hjemmebane. Her tror vi de taper, og vi tror tapet likegodt kan komme med to mål eller mer, som med det ene. 3,60 på en klar hjemmeseier til St. Pauli blir dagens langskudd.

Dagens avslag
109. Guingamp - Monaco

Dette oppgjøret fra Ligue 2 lar vi ligge. Monaco er svake i år, men kan sagtens finne på å tyne et 0-0-resultat ut av dette. Oddsene er lave, kampen kommer trolig til å stå og bikke mellom H og U, og dette oppgjøret pirrer ikke veddelysten i nevneverdig grad.

Dagens spill
Både Atletic Bilbao, St. Pauli og Brescia frister til spill i dag, men når vi ser oddsen på Brann er vi ikke i tvil om hvor innsatsen skal plasseres.

Følg Tippeligaen LIVE

93. Start - Brann
Start hadde en lang rekke uten seier og hadde rak kurs mot Adeccoligaen. Det har de fortsatt, men et lite håp kan være tent med 3-0 over Lillestrøm og 0-0 mot Aalesund i de to siste spilte. Men det er fortsatt 7 poeng opp til Fredrikstad, som heldigvis for Start tapte søndag, 8 opp til Sogndal. Det ser tungt ut å ta igjen dette på fem runder. Start har igjen Fredrikstad og Viking borte, Tromsø og Odd hjemme, etter kveldens kamp.

Trener Mons Ivar Mjelde har Mads Stokkelien (a) tilbake fra skade, men han starter neppe kampen. "Etter lørdagens formasjonstrening tyder alt på at Mjelde starter med de samme elleve som startet mot Aalesund i en 4-4-2-formasjon", melder fvn.no:

Kenneth Høie – Avni Pepa, Haraldur Gudmundsson, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Christer Kleiven, Solomon Owello, Espen Søgård, Espen Børufsen – Espen Hoff og Ole Martin Årst.

Brann har tapt to kamper på rad, 0-1 i Sogndal og 1-4 hjemme mot Vålerenga. De ligger som nummer 5 før kveldens kamp, og må prøve å ta igjen Vålerenga, Rosenborg og Tromsø for medalje og Europa League-kvalifisering. Brann har 4-3-5 på bortebane hittil.

Christian Kalvenes (akilles) og Maxi Bajter (i trening, spilte for Brann 2 mot Åkra lørdag og er ikke med her) er uaktuelle. Carl Erik Torp er av svært kjente årsaker ute for sesongen. Rodolph Austin har vært på landslagsoppdrag for Jamaica men var tilbake i Bergen fredag kveld, og er fit for fight.

Innbyrdes oppgjør viser at det er jevnt, 4-3-3 i favør Start. Brann vant 1-0 på Sør Arena i 2009, men tapte 1-3 i 2010.

Starts trenerteam, som inkluderer blant annet Robert Hauge som inntil august var en del av Branns trenerteam, hevder å vite alt om Brann og hvordan de spiller. Det kan så være, men er det nok å vite alt? Start må jo selv være gode, klare å score, dersom de skal vinne denne skjebnekampen, som den med rette kalles.

Dette kan slå begge veier, tror vi. Høye skuldre og det faktum at man er nødt til å vinne, kan hjelpe men også være en ulempe. Brann har enkeltspillere som kan avgjøre kamper som dette, og 2,90 for borteseieren synes vi ser høyt ut. Start har knapt bruk for det ene poenget, og sjansen for uavgjort minsker dersom Start sender alle mann i angrep, skulle det stå uavgjort mot slutten. 100 kroner settes på Brann, spillefristen er klokken 18.55. Kampen vises på TV 2 Zebra.

93. Start - Brann 2,15 2,95 2,90

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere