BODØ/GLIMT – ŽALGIRIS 5-0:

Det var gjestene fra Litauen som fikk kampens første store mulighet. Allerede etter ett minutt var Mathias Oyewusi kun centimetere fra en drømmestart da han headet ballen i tverrliggeren etter et strøkent innlegg.

Men så våknet Glimt, og de så seg aldri tilbake. Først sendte Hugo Vetlesen hjemmelaget i føringen. Like etterpå doblet Amahl Pellegrino ledelsen etter et nydelig angrep.

I andre omgang satte debutant Lars-Jørgen Salvesen inn sitt første Glimt-mål. Kort tid etterpå økte Marius Høibråten ledelsen.

På overtid hamret Runar Espejord inn kampens siste scoring og sørget for at Glimt har et strålende utgangspunkt før returoppgjøret.

– Jeg har sluttet å la meg overraske av Glimt, men ikke sluttet å la meg imponere. Strålende match igjen i Europa, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Les også: Norsk suksess i Europa kan få store konsekvenser: – Utrolig viktig

Fornøyd Knutsen

Kjetil Knutsen har til vane å være ydmyk og jordnær etter alle bragdene han har fått til med Bodø/Glimt. Etter seieren mot Žalgiris tok han seg tid til å skryte av eget lag.

– I dag er det Glimt på sitt beste. Vi kunne scoret ti mål i dag, men vi fikk en stygg advarsel etter ett minutt som viser kvaliteten i laget deres, sier han til Direktesport.

Glimt-treneren er spesielt fornøyd med at laget holdt trykket oppe gjennom hele kampen.

– Vi tar ikke foten av gasspedalen. Vi holder ikke fartsgrensen og gir litt faen i dag. Det er deilig å se, forteller Knutsen.

Salvesen fikk en strålende debut med scoring og storseier i kvalifiseringen til Champions League.

– For en debut det ble. Det var helt magisk, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Motstander av VAR

Etter en drøy halvtime ble Pellegrino felt innenfor sekstenmeteren til Žalgiris. Dommeren vinklet spillet videre, men fikk beskjed på øret om at han burde se på situasjonen.

Da fikk VAR-skjermen sin debut på Aspmyra. Etter en titt konkluderte dommeren korrekt i at Glimt skulle ha straffespark i situasjonen. Det mente Pellegrino det aldri burde vært noen tvil om.

– Jeg blir tatt. Det er en soleklar straffe. Det er bra vi har VAR i dag, for dommeren klarer ikke å lukke opp øynene og se situasjonen, uttalte Pellegrino til Direktesport i pausen.

Straffesparket ble tildelt og Hugo Vetlesen la ballen til rette på krittmerket. Han banket ballen i nettmaskene og sørget for at Glimt tok første stikk.

Etter kampen var derimot Pellegrino ikke nådig i sin vurdering av VAR.

– Jeg er ikke for VAR. Vi trenger andre midler i Eliteserien. VAR kommer ikke til å hjelpe Eliteserien uansett, sier han.

Debut-scoring

Kort tid etter at Vetlesen hadde sendt Glimt i føringen sørget hjemmelaget for festfotball på Aspmyra. Etter å ha kombinert seg fint oppover i banen fikk Ulrik Saltnes ballen like utenfor sekstenmeteren.

Han sendte en nydelig stikker i retning Pellegrino, som på nydelig vis fikk vendt opp og satt ballen i mål.

– Den er ferdigscoret, konstaterte Pellegrino etter kampen.

Glimt satte ikke på håndbrekket i andre omgang. Til tross for en litt slurvete start, fikk debutant Salvesen vist seg fram foran hjemmepublikummet.

De gulkledde vant ballen høyt i banen etter svakt forsvarsspill av gjestene. Salvesen fikk ballen like innenfor sekstenmeteren og plasserte ballen i nettmaskene.

Tilskuerne på Aspmyra hadde knapt rukket å sette seg før Žalgiris-keeperen måtte plukke ballen ut av nettet for fjerde gang. Elias Hagen skrudde inn et nydelig innlegg som Marius Høibråten stanget i mål.

Som om ikke oppgaven var vanskelig nok fra før for Žalgiris, så gjorde Espejord vondt til verre da han satte inn Glimts femte scoring for kvelden på overtid.

Slik blir ferden videre:

  • Hvis Bodø/Glimt vinner sammenlagt etter det neste oppgjøret mot Žalgiris, vil Dinamo Zagreb eller Ludogorets stå igjen som siste hinder før gruppespillet i Champions League.
  • Om Glimt taper den siste kvalifiseringskampen får de en plass i gruppespillet i Europaligaen.