RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overfallet Norge trengte

(Foto: Lise Åserud / Scanpix)
Sist oppdatert:
BEOGRAD (TV 2 Nettavisen): Åge Hareide kan smile etter fem strake seirer, men Norge trengte det uprovoserte overfallet på Frode Johnsen for å slå Serbia.

SERBIA – NORGE 0-1: Utvisningen av Serbias stjernespiss snudde kampen i Norges favør. Det var en gavepakke. Helt ut av det blå.

Det var dømt utspill fra fem-meteren etter 61 minutter. Da smalt det. Darko Kovacevic, lagkamerat med Bjørn Tore Kvarme i Real Sociedad, slo først etter Johnsen. Han traff ikke skikkelig, og derfor fulgte han opp med først en albue. Så den andre.

Johnsen gikk i bakken. Kovacevic endte i garderoben.

- Frode Johnsen er en snill gutt. Det burde serberne visst, sier landslagssjef Åge Hareide.

Selv skjønte RBK-spilleren lite.

- Jeg hadde jo ikke sett ham før i kampen en gang. Det var helt uprovosert. Også to albuer da, sier han til TV 2 Nettavisen.

De serbiske tilskuerne svarte med massiv buing da Kovacevic ble sendt i garderoben. Da de fikk se episoden på TV rett etter kampslutt, var tonen en annen. Hoderystende og gispende så de overfallet som ga Norge overtaket.

- Det kom helt overraskende, men han må ha vært frustrert, sier Johnsen videre.

Han kunne blitt stygt skadet, men slapp unna.

- Jeg fikk en flenge på innsiden av munnen, men ellers ingenting. Jeg var heldig, sier han.

Før overfallet slet Norge. Den norske midtbanen valgte altfor ofte gale løsninger, og kunne blitt hardt straffet av en bedre motstander. De slapp imidlertid unna med skrekken. En heading smalt i tverrliggeren. Et skudd traff stolpen.

Etter utvisningen fikk de norske spillerne mer ro, og Martin Andresen ble matchvinner da han satte inn et straffespark etter at Serbias keeper hadde lagt Morten Gamst Pedersen i bakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere