RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mark Gunter (AFP/Scanpix)

«Overførte 2,7 millioner til dopingdoktor»

Sist oppdatert:
Pengespor fra 2006 kan felle Lance Armstrong.

I de første rapportene om dopingtiltalen mot Lance Armstrong og hans kompanjonger fra tiden i US Postal Service-laget ble det lagt vekt på vitnemålene fra ti personen tilknyttet samme lag.

De ti vitnene forventes å være sentrale i det amerikanske antidopingbyråets sak mot Armstrong.

Den Milano-baserte avisen La Gazzetta dello Sport hevder å kjenne deler av bevismaterialet mot US Postal-gjengen.

Ifølge idrettsavisen har den italienske etterforskningen av doktoren Michele Ferrari, som er en av de seks det amerikanske antidopingbyrået har tatt ut tiltale mot, resultert i funn av betydelige pengeoverføringer. 90 ryttere skal være involvert i denne etterforskningen.

Michele Ferrari er en av tre doktorer det er tatt ut tiltale mot. De andre er spanjolene Pedro Celaya og Luis Garcia del Moral. Celaya jobber i RadioShack, mens Garcia del Moral jobbet i US Postal Service.

Ferrari har vært innblandet i flere dopingsaker og er tilknyttet mange syklister som er dømt for bruk av doping. Han er også en venn av Lance Armstrong.

La Gazzetta dello Sport skriver om en spesifikk pengeoverføring, fra Armstrong til Ferrari, som fant sted i 2006 og lød på omlag 2,7 millioner norske kroner.

Armstrong la opp i 2005 og har uttalt at hans profesjonelle samarbeid med Ferrari endte i 2004, så grunnlaget for pengeoverføringen er uklart. Det skal dog sies at amerikaneren har vunnet en lignende rettssak tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere