*Nettavisen* Sport.

Overgangsnekt i Pompey

Foto: AP/Scanpix

Får ikke kjøpe spillere på ubestemt tid.

28.10.09 15:03

Akkurat som i den norske eliteserien, har virkeligheten for alvor begynt å innhente klubblederne i Premier League.

Portsmouth sliter tungt i bunnen av den britiske toppdivisjonen, men nå kan det bli enklere sagt enn gjort å kjøpe seg ut av krisa.

- Vi kan bekrefte at Portsmouth ikke får registrere nye spillere, sier Premier League-talsmann Dan Johnson.

Usikkert eierskap
Ting så bedre ut for klubben fra sørøstkysten i august. Da kjøpte Sulaiman Al-Fahim seg opp i klubben.

Etter at Al-Fahim ikke maktet å betale ut septemberlønna til spillerne, kjøpte Ali Al-Faraj i stedet opp 90 prosent av klubbaksjene i starten av oktober.

Men fremdeles er altså ikke problemene over i klubben som tross alt kvittet seg med stjerner som Glen Johnson, Peter Crouch og Niko Kranjcar i sommer.

Tidligere denne uka skulle så israelske Levi Kushnir og Hong Kong-baserte Balram Chainrai innfri et nødlån på 15 millioner pund til klubben, men Premier League-styret velger likevel å sanksjonere mot Portsmouth.

Dystre utsikter for Hull
De er heller ikke alene om å slite på overgangsmarkedet. Chelsea har forbud mot å handle spillere i de neste to overgangsvinduene. Riktig nok ikke på grunn av økonomisk vanstyre, men for måten de sikret seg Gaël Kakuta fra Lens på.

Også Hull City sliter om dagen. Revisjonsselskapet Deloitte har advart klubben om store likviditetsproblemer dersom de ikke beholder Premier League-plassen.

Selskapet har regnet ut at et nedrykk vil gi Hull rundt 23 millioner pund i tapte inntekter. Selv om Phil Browns mannskap skulle overleve i toppdivisjon, blir man nødt til å stable 16 millioner pund på beina om man skal opprettholde klubbdriften på dagens nivå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.