Gå til sidens hovedinnhold

Overgangsryktene i Premier League

1. januar kan klubbene igjen kjøpe og selge spillere som de selv ønsker. TV 2 Nettavisen gir deg oversikten over ønsker, rykter og behov i samtlige Premier League-klubber.

Savner du noen rykter? Send mail til sportsweb@tv2.no og tips oss.

ARSENAL: Har hentet forsvarsspilleren Emmanuel Eboue fra Arsenals belgiske farmerklubb, Beveren. Arsenal betaler 1,5 millioner pund for 21-åringen som spiller på Elfenbenkystens landslag.

Klubben har hatt følere ute hos Bolton i forbindelse med keeper Jussi Jääskelainen, men manager Arsene Wenger regner likevel ikke med noe keeperkjøp i januar. Arsenal vil bare handle dersom «en fantastisk mulighet dukker opp». Edu forsvinner muligens på bosman til sommeren. Borussia Mönchengladbach skal være interessert i Jens Lehmann, som for tiden sitter på benken i Arsenal.

ASTON VILLA: La inn bud på Southampton-spissen James Beattie, men den engelske landslagsspilleren valgte Everton.

BIRMINGHAM: Ønsker seg spissen Robbie Blake fra Burnley, ettersom Paul Dickov ikke ville forlate Blackburn. Ifølge BBC er Njazi Kuqi allerede klar for klubben. Kuqi kommer fra FC Lahti og er U21-landslagsspiller for Finland. Overgangssummen skal være på 400.000 pund. Njazi Kuqis eldre bror Shefki spiller i Ipswich-Town.

BLACKBURN: Manager Mark Huges sikler på Robbie Savage, men Birmingham nekter å selge midtbanekrigeren. Savage uttrykte overfor BBC at han selv ønsker en overgang til Blackburn av familiegrunner. Rovers takket for øvrig nei til Birminghams bud på Paul Dickov. Blackburn kunne også godt tenke seg Celtic-spissen John Hartson. I romjula sikret de seg Jonathan Spector på lån fra Manchester United. Lånet er imidlertid blitt noe utsatt på grunn av skadesitiasjonen i United. Spector satt på benken mot Middlesbrough 2. januar, men vil forsterke Blackburn-stallen om kort tid.

BOLTON: Både Manchester United og Arsenal har forhørt seg om den finske keeperen Jussi Jääskelainen, men det er slett ikke sikkert at noen av dem legger inn et bud i januar. Manager Sam Allardyce benekter dessuten at noen har kontaktet ham i forbindelse med den finske keeperen. Nederlenderen Bobby Petta er for tiden på prøvespill hos Bolton. Allardyce regner med å hente inn én eller to spillere i løpet av januar. Les Ferdinand har forlatt Bolton og er kontraktsløs.

CHARLTON: Skal visstnok følge toppscoreren i Argentina, Lisandro Lopez, med stor interesse. Manager Alan Curbishley har for øvrig gitt backen Chris Powell fri overgang til West Ham.

CHELSEA: Ønsker supertalentet Robinho fra Brasil, men taper trolig den kampen mot Real Madrid. Leeds-keeperen Scott Carson er også nevnt blant de som skal stå på Chelseas ønskeliste. Leeds har allerede avslått ett bud på keepertalentet, som står uten kontrakt etter årets sesong.

Manager Jose Mourinho har i utgangspunktet den troppen han ønsker seg, men de mange skadene i laget vil trolig friste ham til å gjøre et kjøp - sannsynligvis en midtbanespiller. Både Joe Cole og Wayne Bridge kan komme til å forsvinne fra Chelsea i løpet av januar. Celestine Babayaro er allerede solgt til Newcastle.

CSKA Moskva skal ifølge The Sun ha sagt nei til Chelseas forespørsel om å låne den tsjekkiske midtbanespilleren Jiri Jarosik ut sesongen. Jarosik kan bli hentet til London på permanent basis i januar. Chelsea-eier Roman Abramovich eier også CSKA Moskva.

CRYSTAL PALACE: Manager Iain Dowie er på utkikk etter en spiss som kan bistå Andy Johnson i jakten på målene som skal holde Palace oppe i Premier League. Martin Djetou er på prøvespill i Palace de nærmeste dagene. Han kommer rett fra prøvespill i Southampton, og er tilgjengelig gratis ettersom Parma ikke har betalt ham lønn på flere måneder.

EVERTON: David Moyes ønsket seg en ny spiss og han klarte å snappe James Beattie fra Southampton i kamp mot Aston Villa. Samtidig har Moyes avslått henvendelser angående Kevin Campbell og Joseph Yobo. The Mirror tror Moyes vil forsøke seg på Wigan-forsvareren Leighton Baines.

FULHAM: Luis Boa Morte står på ønskelisten til Newcastle. Edwin van der Sar ønsker seg til en større klubb, og kan bli solgt ettersom Fulham trenger pengene og Mark Crossley har imponert denne sesongen.

LIVERPOOL: Har lite penger å handle for, men ønsker å kjøpe Fernando Morientes. Spanjolen ønsker seg også til Merseyside. Det samme gjelder Pablo Aimar, men manager Rafa Benitez kjøper neppe begge. Bli heller ikke overrasket dersom Liverpool henter inn en midtstopper (Mauricio Pellegrino?) og/eller en midtbanespiller. Det ryktes også at Leeds-keeper Scott Carson kan bli kjøpt inn dersom Jerzy Dudek blir solgt. Midtstopper Stephane Henchoz forsvinner ganske sikkert i januar, muligens til Manchester City.

Det har lenge vært spekulert i hvorvidt Liverpool ønsker å kjøpe Real Zaragozas David Villa. 23-åringen har scoret syv mål for Zaragoza denne sesongen. Tre av disse på straffespark.

MANCHESTER CITY: Sylvain Distin er ønsket av Newcastle, mens Nicolas Anelka neppe vil protestere dersom en større europeisk klubb legger inn et bud. Manager Kevin Keegan er imidlertid ikke interessert i å selge franskmannen. Keegan sitter for øvrig på en av de mest ettertraktede spillerne i ligaen; Shaun Wright-Phillips. Men heller ikke han blir solgt, dersom Keegan får bestemme selv.

MANCHESTER UNITED: Har forhørt seg med Bolton om Jussi Jääskelainen, men kommer ikke nødvendigvis til å kjøpe en keeper av den grunn. Sir Alex Ferguson er fortsatt usikker på om Roy Carroll vil skrive under ny kontrakt med United. Ferguson har også latt seg imponere av Middlesbroughs venstreving Stewart Downing. Men med Ryan Giggs i storform om dagen, er ikke behovet for en venstreving like stort lenger.

MIDDLESBROUGH: Talentfulle Stewart Downing skal være ønsket av Manchester United, men Boro ønsker ikke å selge.

NEWCASTLE: Kjøpegale Graeme Souness vil garantert hente inn spillere i januar. Jean-Alain Boumsong er allerede hentet fra Rangers for åtte millioner pund. Fernando Morientes i Real Madrid, Sylvain Distin i Manchester City og Luis Boa Morte i Fulham er noen av spillerne som er nevnt i forbindelse med Newcastle den siste tiden. Souness kommer til å bruke opp hele transfer-budsjettet, det er vel det eneste som er sikkert i Newcastle. Det siste ryktet er at Souness har forhørt seg med Deportivo La Coruna om spissen Walter Pandiani. Celestine Babayaro er allerede kjøpt fra Chelsea.

NORWICH: Manager Nigel Worthington har et svært begrenset budsjett til rådighet, ifølge BBC kan han ikke bruke mer enn 1,2 millioner pund på spillerkjøp. Finner han en spiller han liker, innenfor denne rammen, kjøper han. Hvis ikke, lar han det være. Det ryktes også at Norwich vurderer å bytte keeper Robert Green med David Bentley, som er på lån fra Arsenal.

Klubben skal være interessert i å hente spissen Dean Ashton fra Crewe. Ashton scorer i bøtter og spann for Crewe og er toppscorer i Championship. - Dean Ashton er en spiller styret og jeg vil hente til Norwich City, sa manager Nigel Worthington til Sky Sports. Norwich er også linket til West Hams spiss Marlon Harewood og naborival Ipswichs Shefki Kuqi, men det virker som om 21 år gamle Ashton er førstevalget.

PORTSMOUTH: Klubben har nettopp ansatt Velimir Zajec som ny manager, etter at Harry Redknapp trakk seg. Det er derfor usikkert om Pompey kommer til å foreta seg noe på spillermarkedet i januar.

SOUTHAMPTON: Ønsker tre-fire nye spillere. Salget av James Beattie vil finansiere spillerkjøpene. Ifølge Daily Express står Liverpool-duoen Igor Biscan og Stephane Henchoz på ønskelisten.

Som erstatning for James Beattie på topp kan klubben komme til å hente inn 38 år gamle Les Ferdinand. Ferdinand er løst fra kontrakten i Bol ton og kan gå gratis.

Abel Xavier og Alex Nyarko hentet inn til prøvespill på St. Mary's. Eks Liverpool og Evertons Xavier ble tidligere i sesongen løst fra kontrakten i tyske Hannover. Før jul var 31-åringen på prøvespill for Blackburn. 32 år gamle Nyarko som også har fortid i Everton prøvespilte i romjulen for Middlesbrough.

TOTTENHAM: Christian Wilhelmsson fra Anderlecht er det heteste navnet i Spurs, men priskravet til den belgiske klubben kan stoppe en overgang. Jermain Defoe har oppfordret Spurs til å kjøpe Joe Cole fra Chelsea.

WEST BROMWICH: Forsøker å bli enig med argentinske Matias Almeyda om en avtale. Midtbanespilleren er ledig på markedet etter at han forlot Brescia, angivelig fordi lagkameratene var for dårlige. Det er vel tvilsomt om en overgang til WBA tiltaler Almeyda hvis dette stemmer. Manager Bryan Robson vil uansett forsøke å forsterke laget i løpet av januar. Junichi Inamoto har vært på utlån fra WBA til Cardiff den siste tiden. Japaneren har imponert Cardiff-manager Lennie Lawrence nok til at han ønsker å kjøpe West Brom-spilleren.

Kommentarer til denne saken