RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Overlegen Gilbert jakter gul trøye

Sist oppdatert:
Phillipe Gilbert vil herje i Tour de France til sommeren.

Phillipe Gilberts imponerende spurt i Amstel Gold Race gjorde inntrykk på mange av konkurrentene. Ingen hadde noen som helst mulighet til å følge belgieren da han satt inn nådestøtet opp Cauberg.

- Jeg har sjelden sett en slik overlegenhet, forteller Freire til sportwereld. Spanjolen har kjørt majoriteten av Ardenner-klassikerne som er arrangert på 2000-tallet, og kjenner rittet godt.

Fränk Schleck i Leopard Trek-laget var også imponert over Gilbert. Men aller mest over belgierens taktikk.

LES MER:Leopardene utraderte seg selv

- Jeg må innrømme at han kjørte smart i dag. Han lot Andy steke i sitt eget fett. Han kunne kanskje hentet han tidligere, men han lot Andy ligge litt foran og var selvsikker på spurten sin, jeg tar av meg hatten, sier storebror Schleck til cyclingnews.

Gjenskaper han Rebellin?
Italieneren Davide Rebellin har gjort kunststykket å vinne Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liège-Bastogne-Liège samme år. Det gjorde han i 2004. Fränk Schleck tror ikke Gilbert vinner alle de tre rittene denne sesongen.

- Han vant her i fjor også, men han vant ikke Fleche og han vant heller ikke Liège. Vi får se hva som skjer, sa Fränk etter Amstel Gold Race.

Cadel Evans er tittelforsvarer i Fleche Wallone, mens Alexandre Vinokourov vant fjorårets utgave av Liège-Bastogne-Liège.

LES MER:Selvsikker Vino vil forsvare klassikertriumf

Inn på Schlecks territorium
For første gang siden 2008 skal klassikerkongen Phillipe Gilbert kjøre Tour de France. 28-åringen har vunnet etapper i både Giro d’Italia og Vuelta a Espana, men har aldri vunnet en etappe i Tour de France.

- Phillipe vil vinne en etappe og den gule trøya. Det er vanskelig, men han har en sjanse, sier Omega Pharma-Lotto-sjef Marc Sergeant.

DELTA I PROCYCLING.NOS FLECHE WALLONE-KONKURRANSE!

I fjorårets Spania rundt vant belgieren to etapper og kjørte i ledertrøya i fem dager. Som vår egen Thor Hushovd har Gilbert sett seg ut den første etappen som et stort mål. Gilbert ble andremann på en lignende etappe i 2008, da ble han bare slått av Alejandro Valverde.

Lars Petter i Liège
procycling.no vil følge både Fleche Wallone og Liège-Bastogne-Liège LIVE.

Lars Petter Nordhaug er dessverre blitt syk og står over Fleche Wallone, men satser på å være tilbake i storslag i Liège.

LES MER:Nordhaug mister Fleche Wallone

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere