RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlegen seier til Hüfner

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tatjana Hüfner fra Tyskland hadde bestetid i de tre siste omgangene og tok en overlegen seier i kvinnenes OL-konkurranse i aking.

Whistler (NTB-DPA): Den dobbelte verdensmesteren fra Oberwiesenthal feiret den største triumf i sin karriere, tre år etter at hun tok bronse i Torino-lekene.

Nina Reithmayer fra Østerrike vant første omgang mandag og fulgte opp med sterk kjøring også i de tre siste. Det ga henne en overraskende sølvmedalje. Tyskerne jaktet på sin tredje strake trippelseier i OL, men måtte denne gang nøye seg med gull, bronse (Natalie Geisenberger) og femteplass (Anke Wischnewski).

Hüfner vant med nesten et halvt sekund til gode på Reithmayer, som igjen var et snaut tidel foran Geisenberger.

Tyske kvinner har vunnet OL-gull i aking fire ganger på rad. Forrige vinner fra en annen nasjon var italienske Gerda Weissensteiner i Lillehammer-lekene. Forrige ikketyske medaljevinner var østerrikske Angelika Neuner, som vant bronse i Nagano-lekene i 1998.

Tyskland har to gull av to mulige i akeanlegget i Whistler. Felix Loch var overlegen vinner av mennenes konkurranse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere