*Nettavisen* Sport.

Overlegen seier til Kristoff

VANT: Alezander Kristoff vant den første etappen av Tour of Norway onsdag. Foto: Jean-christophe Magnenet (Afp)

– Dette satt langt inne.

Alexander Kristoff (26) tok en oppskriftsmessig spurtseier på den 1. etappen av sykkelrittet Tour of Norway onsdag.

Katjusja-rytteren er stor favoritt til å vinne sammenlagt, og på den 147,5 kilometer lange etappen med start og mål i Larvik viste han hvorfor.

I spurten ble han hardt presset av Sparebank Sørs Sondre Holst Enger, men unggutten på 20 år fra Horten måtte strekke våpen i en syrespurt av de sjeldne.

– Dette satt langt inne, men laget gjorde en kjempejobb, og jeg fikk et godt opptrekk. Sondre presset hardt helt inn mot mållinjen, men det var godt han endte bak. Marco Haller gjorde en kjempejobb for meg mot slutten, sa Kristoff til TV 2 rett etter seieren.

Irritert

Da var Kristoff godt sliten, og det var ikke så rart. Rett før oppløpet måtte rytterne opp en bratt bakke i Larvik sentrum.

Enger viste at han er tilbake etter sykdomsperioden. Onsdag møtte han bare en rytter som var litt bedre i proffen Kristoff.

– Dritplagsomt at han (Kristoff) tok meg. Irriterende. Sykt kjipt, men jeg er litt fornøyd også. Det er fire etapper igjen, og da skal jeg ta ham, sa Enger.

Tidlig i tet

Sju ryttere fikk tidlig et stort forsprang i rittet, men forspranget ble gradvis oppspist, og seks kilometer før mål var de tatt igjen.

Belkins Lars Petter Nordhaug dro feltet opp den siste bakken, men i spurten var ikke Nordhaug sterk nok. Han endte på 4.-plass.

– Målet var å ikke tape noe tid i sammendraget, og da gjaldt det å holde seg så langt framme som mulig, sa Nordhaug til TV 2.

Torsdagens etappe går mellom Drøbak og Sarpsborg og er 193,5 kilometer lang.

Søndagens avslutningsetappe går fra Gjøvik til Hønefoss. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.