Gå til sidens hovedinnhold

Overlegent av Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen gikk ut som nummer ti på søndagens jaktstart i Hochfilzen. Likevel knuste han alle.

Ingen kunne gjøre noe med Ole Einar Bjørndalen. Etter totalt tre runder på de to første liggende, slo han til med to fulle hus på de to siste stående-seriene sine.

Kald i hodet
Han kom inn likt med Vladimir Dratsjev på siste stående. Nordmannen holdt hodet kaldest, mens Dratsjev måtte ut i to strafferunder. Dermed kunne Bjørndalen nærmest spasere inn i mål som suveren vinner, over minuttet før Dratsjev.

- Jeg var ikke sikker på at dette skulle gå bra før jeg hadde skutt de siste skuddene, men da jeg fikk ned alle blinkene og gikk først ut, skjønte jeg det vel, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB etter løpet.

Ned på jorda igjen
Det ble som vanlig en solid norsk laginnsats. Stian Eckhoff ble nummer tre, Halvard Hanevold nummer åtte, mens Lars Berger ble nummer 12. Han gikk ut først av samtlige i dag, etter sin fantastiske sprint på fredag. I snødrevet i Hochfilzen pådro han seg altfor mange strafferunder.

- Jeg skjønte at alle håp om en topplassering var ute etter å ha dummet meg litt ut på den siste skytingen. Jeg hadde helt feil fokus. Jeg var altfor opptatt av dem som kom bak meg og begynte å beregne litt. Det var en klassisk feil, som endte med at jeg pådro meg fire strafferunder og måtte se de beste forsvinne i tåka og snøhavet, sier Berger til NTB.

Øvrige norske: 18 - Egil Gjelland, 26 - Frode Andresen, 33 - Anstein Mykland.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien