RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlevde dødens pokerbord

Sist oppdatert:

København, 20. Februar 2008

I dag (egentlig i går etter klokka) startet EPT Scandinavian Open her i København. Det var 230 deltakere som skulle spille åtte nivåer i dag. Vi startet som vanlig med 10.000 chips, noe som er helt ok.

Vanligvis er det dårligst spillere på dag 1A (i forhold til dag 1B). Dette var nok ikke tilfeller her nede. Det var MANGE proffer som stilte til start i dag. Blant de mest kjente er nok Daniel Negreanu og Gus Hansen. Det var også mange nordmenn – hele 25 stykker! Jeg er litt usikker, men jeg tror det må være rekord for en spilledag i EPT. Det var altså mer enn en nordmann i snitt pr. bord!

Mitt bord var intet unntak. Hele fire norske var vi på bordet. I sete 1 satt Stefan Aas Hansen, i sete 5 satt Annette Obrestad, i sete 7 Dag Martin Mikkelsen og altså meg på sete 9. I tillegg var det en god og ganske kjent spiller til på bordet, nemlig Thierry van der Berg.

Jeg kan like godt si det med en gang. Dette skulle bli en tung dag på jobben. Første potten jeg var involvert i så hadde jeg KQ i hjerter mot 10-10. Floppen kom Q-10-4. Turn 9 reddet med nok fra å tape altfor mye da motspiller Stefan Aas Hansen checket bak meg på denne. På river bød jeg ut 900 da jeg trodde jeg var best. Stefan synte selvsagt lett med tress i 10. Etter denne potten spilte jeg på 8 400. Ikke så altfor lenge etter spilte jeg en ny pott mot samme Stefan. Etter flere limpere så limpet også jeg inn i lilleblind med A-10 med A i ruter. Floppen kom 9-8-2 i ruter. Jeg checket blindt, og det gjorde også Stefan og alle de andre i potten. Før turn checket jeg også blindt. Dette fordi at hvis ruter traff så ville jeg la andre få sjansen til å by. Turn var hjerter 7. Nå hadde jeg open-ended og nut flushedrag. Stefan byr ut 600 i potten og det er kast rundt til meg. Jeg får trolig ingen verdi hvis jeg syner og det kommer en ruter, så jeg bestemmer meg for å høyne. Jeg går til 1600 og får kast av Stefan som viser opp 9-8 for to par. Et litt stramt kast, men han vet nok at han vil komme opp mot et bud på river uansett hva som kommer. Da har han bare 4 outs for at han kan syne. Så kastet er veldig forståelig. Men det var godt å se at noen kunne respektere en check-raise fra en tidligere tegneseriesamler.

Jeg gikk til første pause med 11075 i chips. Helt ok med tanke på litt lite kort.

Etter pausen var det helt dødt med kort og han som satt til høyre for meg høynet veldig ofte. Det var rett og slett vanskelig å komme til situasjoner som jeg kunne vinne chips på uten å risikere altfor mye. Kortene var svært dårlige og det førte til at jeg synte en tredobling med K-10 off i storeblind. Blindene var 200/400. Dette er noe jeg normalt ikke gjør. Men han som høynet var ganske stram, så jeg hadde tro på at jeg kunne bløffe han vekk hvis han ikke traff ganske godt. Floppen kom Q-J-9 med to kløver. Ding! Jeg checket og håpet på et bud for motspilleren. Men han checket bak. Turn kom spar 10. Møkkakort de luxe! Spesielt siden jeg hadde satt motspiller på AK etter check på flopp. Han bød ut 1200. Litt for lite til at jeg kunne kaste. På river 7 så klarte jeg heller ikke å kaste på et bud på 1800. Det var rett og slett for mye i potten. Han MÅTTE jo ikke ha AK selv om jeg hadde satt han på det. Dessverre så leste jeg han helt rett.

Til middagspausen hadde jeg gått ned til 8025 i chips. Ikke bra! Men det kunne vært verre med tanke på kort og situasjoner.

Etter middagspausen skulle det ikke bli bedre. Heller tvert imot. Det gikk til dels veldig dårlig, og på det minste var jeg nede i slitne 3100 i chips. Ikke bra! Jeg fikk bygget meg opp til 4375 da jeg i storeblind satte med A-J off. Det var en som gikk all-in fra ganske sen posisjon med 4 375! Lilleblind synte og jeg tenkte lenge! Jeg slår ikke mange hender her, men hadde heller ikke lyst å spille på en ministack resten av kvelden. Etter å ha kommet frem til at en var desperat og han andre var gal, og sågar kommentert dette, så synte jeg med kommentar om at jeg var mer desperat og sannsynligvis galere. Synet viste seg å være riktig da de andre viste opp 9-9 og K-Q. Floppen kom J-7-2 og jeg var i ledningen. Turn 10 var skummel. 9-9 var helt død, men han andre hadde 11 outs. River 6 var god å se! Jeg spilte plutselig på 13.000, som var maks for dagen! Men korttørken fortsatte dessverre en god stund til. Jeg antet med ned til ganske nøyaktig 10.000 før vi gikk til siste pause for dagen.

Når jeg kom tilbake etter pause så var bordet splittet opp. Jeg kom til nytt bord med litt variable stacker. På bordet satt blant annet chipleader i turneringen som var svenske Ola Brandborn med rundt 90.000 chips. Av mer kjente navn så må spesielt William ”Bill” Chen nevnes. Han har to WSOP-armbånd og er en artig fyr. Alltid blid og hyggelig å ha ved bordet. Ikke fullt så hyggelig at han satt på setet etter meg. Den andre storstjernen var Alex Kravtsjenko. Denne russeren hadde ikke mindre enn seks casher i WSOP i fjor. Deriblant et bracelet og fjerdeplass i main event! Virkelig en klassespiller!

Men jeg likte bordet bedre og til tross for at jeg slet veldig i starten så hadde jeg håp om jeg skulle klare å bygge her. Jeg var helt nede i 7000 på level 7, men bygget meg opp til rundt 10.000 igjen når level 8 startet. Det var tydelig at mange av de andre var fornøyde med å skulle komme seg videre til dag 2. Derfor fikk jeg stjålet ganske mange blinder og følgelig bygget meg jevnt og trutt opp gjennom hele perioden.

Jeg endte dagen på 23.600 i chips. Sjeldent, eller aldri, har jeg vært så fornøyd med å komme til dag 2 med chipstack under snittet. Dette lover virkelig godt for fortsettelsen på torsdag. Jeg gleder meg som en unge!

Gratulerer til alle de andre norske som kom seg videre. Hele 12 stykker kom videre og de fleste med ganske bra med chips!

Med vennlig hilsen
Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere