Gå til sidens hovedinnhold

- Overlever om vi ikke kommer til OL

- Det er jo ikke noe vits i å reise til OL hvis vi ikke kan prestere der, sier landslagssjefen for alpinjentene.

Søndag kjørte Mona Løseth ned til 23. plass i slalåm i kroatiske Zagreb. Ingen andre av de norske jentene kom seg til mål. 23. plassen er imidlertid langt unna OL-kravet, og etter to måneder av sesongen har ikke alpinjentene én eneste gang klart kravet om én plassering blant de seks eller to blant de 12 i verdenscupen.

Mona Løseths 14. plass fra sesongåpningen i Levi er sesongens beste norske resultat i verdenscupen på kvinnesiden.

Nina Løseth har én 20. plass fra slalåm som sitt eneste tellende resultat i verdenscupen, mens Lene Løseth har 21. og 27. plass fra storslalåm denne sesongen. Ellers har de norske jentene kjørt ut - eller for dårlig til å komme seg til 2. omgangen.

Sånt blir det ikke nødvendigvis mange OL-plasser av.

- Tenker ikke OL
- Men vi har egentlig ikke noe fokus på det, sier kvinnelandslagstrener Svein Erik Owesen til Nettavisen.

- Vi jobber bare med å bli bedre. Vi tar renn for renn. Så får vi summere opp i slutten av januar. Er vi i nærheten da, så er det greit nok. Da får vi se nærmere på det. Er vi ikke i nærheten, så betyr det bare at vi har mye annet å ta tak i. Da er det like greit å kjøre europacuprenn i stedet, fortsetter han.

- Skal vi sende noen av jentene til OL, så må de jo kunne prestere der. Jeg vet at det er ungdomskvoter og sånt, hvis man ikke oppfyller resultatkravene, men det tenker jeg ikke på. Jeg forholder meg til kriteriene, sier Owesen.

I nærheten
Søndag endte Mona Løseth 4,80 sekunder bak vinner Sandrine Aubert fra Frankrike. Den norske jenta tapte imidlertid ett sekund på de siste 14-15 portene. Hadde hun unngått det kunne hun altså fort igjen vært i nærheten av en topp 15-plassering.

- Mona jobber hardt og viser potensial. Hun hører helt klart hjemme på denne arenaen her, sier Owesen fornøyd.

Han understreker også at han føler seg sikker på at de norske alpinjentene kommer til å ta steget opp. Mona Løseth er tross alt bare 18 år, mens søster Nina er 20 og Lene er 23 år.

- Det er jeg rimelig sikker på, ja. Jeg føler at vi er på rett kurs. OL er nok en bonus for jentene slik det ser ut i dag, men glem heller ikke, har man én god dag, så er man fort i OL, sier Owesen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken