ELVERUM - AALBORG 28-34 (12-16)

Elverums håp om direkte avansment til kvartfinalene i håndballens Champions League er bortimot helt forsvunnet etter lagets fjerde strake tap i turneringen

Onsdagens kamp i tiende spillerunde hjemme mot Aalborg endte med et klart 28-34-nederlag.

Aalborg, med blant andre Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold på laget, sikret seg sin sjuende seier, og er fortsatt med i kampen om å vinne gruppa mot franske Montpellier og tyske Kiel.

- Det er et veldig godt Aalborg-lag. De spiller utrolig bra i forsvar, og vi sliter litt med å finne de rommene vi ønsker, og har sett oss ut litt på forhånd. Jeg synes også angrepsspillet blir litt hakkete, oppsumerer den unge Elverum-profilen Tobias Grøndahl overfor Viaplay.

Les også: Denne detaljen sier mer om Nora Mørk enn folk flest vet: - Eneste foreldrene mine godtar

Playmakeren endte kampen med fire mål, og hadde ifølge Viaplays kommentatorer 13 assist. Prestasjonen er likevel langt unna å blidgjøre 20-åringen etter nederlaget.

- Den er langt ifra det jeg ønsker. Ikke i nærheten av bra nok hvis vi skal slå et lag som Aalborg. Man må bare benytte seg litt av frihelga vi har nå, og komme seg litt. Og så skal vi være der vi var før landslagspausen, der vi kan utforde lag som Aalborg og Kiel, fortsetter Grøndahl.

For den norske representanten i mesterligaen ble onsdagens kamp de femte tapet på ti runder. Elverum har tre seirer og to uavgjorte og ligger på femteplass med åtte poeng.

Elverum-toppscorer Dominik Mathe bidro med sju fulltreffere, men bommet på omtrent like mange muligheter. Mot et meget disiplinert og kontringsterkt bortelag var ikke det Elverum kom med i nærheten av nok til å kapre en skrellseier i egen arena.

Les også: Landslagsprofil går til tysk storklubb

Kjappe svar

Det norske laget spilte en stund med grei uttelling framover i banen, men etter hvert begynte Aalborgs keepere å plukke flere og flere avslutninger.

Mens Mikael Agerfors reddet over 40 prosent av Elverum-skuddene han fikk mot seg. I motsatt ende holdt Emil Kheri Imsgard og erstatteren Thorsten Fries seg på så vidt over 20 prosent

Et gjentakende mønster var at Elverum spilte langre angrep, uten å helt finne ut av forsvaret til de danske gjestene.

Og da det ble gjort feil i angrep, var Aalborg nådeløst raske til å kontre og avslutte angrepene sine raskt. Ofte så raskt at målvakt Imsgard måtte greie seg aleine mot upressede avsluttere.

Svenske Lukas Sandell scoret fire ganger i den første omgangen, mens Norges landslagskant Kristian Bjørnsen satte inn tre mål på fire forsøk.

På stillingen 12-16 i favør bortelaget tok lagene gikk i garderoben halvveis. Elverum-trener Børge Lund etterlyste mer nøyaktighet i intervju med Viaplay i pausen.

Lund mente færre feil i angrep som en faktor som måtte til for Norges Champions Legaue-representant, hvis de skulle klare å komme tilbake i kampen.

- Han har ikke hatt de enkleste arbeidsoppgaven emot et meget godt Aalborg-lag. Det skal vi huske på dette er et stjernegalleri, påpekte Viaplay-kommentator Hans Fredrik Cordt-Hansen.

Bedring

Forsvarsspillet satt utvilsomt bedre for vertene i Terningen Arena de første minuttene etter sidebyttet.

Tobias Grøndahl lobbet inn et straffekast han selv skaffet og redusertre til 13-16, mens Aalborg brukte over seks minutter på å score i andreomgangen.

Etter en timeout fikk de danske derimot mer struktur på angrepene og begynte å overliste Imsgard i Elverum-buret igjen. Aalborg økte kjapt avstanden til 20-14 i sin favør, og var i grunnen ikke særlig truet etter det.

Børge Lunds mannskap maktet bare tidvis å stå imot trykket Aalborg skapte i ankomsten under angrepene sine. Elverums danske reservekeeper Thorsten Fries og bidro med et par redninger, uten at hjemmelaget kom seg nærmere enn fire mål bak.

Thomas Solstad reduserte til 23-27 med ti minutter seinere, men da Orri Thorkelsson pådro seg to minutters utvisning noen sekunder etterpå forsvant håpet om et sensasjonelt Elverum-comeback.

Aalborg stakk til slutt av med poengene uten problemer.

Fire kamper gjenstår for Elverum i gruppespillet. De to beste i gruppa blir kvartfinaleklare, mens de fire neste går til første utslagsrunde.