RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskelser fra Hareide

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVÅL (TV 2 Nettavisen): Verken John Carew eller Steffen Iversen er funnet gode nok til troppen som skal møte Belgia 18. august. Landslagssjef Åge Hareide gjorde derimot rom for et par overraskelser. Sjekk troppen her.

Det er ikke først og fremst Italia-kampen 4. september Åge Hareide har i tankene når Norge møter Belgia. Landslagssjefen vil bruke kampen til å trene inn en offensiv formel som kan gjøre Norge gode på hjemmebane. Bare fire dager etter den første VM-kvalifiseringskampen mot Italia skal Norge ta imot Hviterussland på Ullevaal.

- Vi har god tid på samlingen før Italia-kampen. Det har vi ikke til Hviterussland fire dager etter. Det er viktigere for oss å klare å etablere et eget spill. Derfor tenker jeg mer på Hviterussland nå enn Italia. Vi er nærmere tre poeng mot Hviterussland hjemme enn mot Italia borte. Derfor er kampen mot Hviterussland viktigere enn Italia-kampen, sa Hareide til TV 2 Nettavisen under mandagens pressekonferanse.

Her er troppen:
Målvakter:
Espen Johnsen
Thomas Myhre

Forsvar:
Christer Basma
Andre Bergdølmo
Hassan El Fakiri
Claus Lundekvam
John Arne Riise
Vidar Riseth

Midtbane:
Martin Andresen
Magne Hoset
Morten Gamst Pedersen
Jan Gunnar Solli
Jan Derek Sørensen
Alexander Ødegaard

Angrep:
Tore Andre Flo
Frode Johnsen
Sigurd Rushfeldt
Ole Martin Årst

Årst tilbake
Det er fire år siden forrige gang en spiller som Ole Martin Årst var på A-landslaget. Nå får han sjansen igjen, men han er nødt til å gripe den første muligheten han får:

- Det vil være veldig avgjørende det han viser mot Belgia, poengterte landslagssjef Åge Hareide. Årst har scoret ni mål for Tromsø så langt i år, men må overbevise mot Belgia dersom han skal bli foretrukket framfor John Carew mot Italia.

Hareide nøler ikke med å legge press på begge to.

Venter på toppformen
Hareide har ikke tatt med verken Carew, Steffen Iversen eller Ronny Johnsen i Belgia-troppen, men han holder døra på gløtt for dem.

- Jeg håper de kan nærme seg toppformen, slik at de kan være aktuelle til Italia-kampen, fortsatte landslagssjefen. Om John Carews situasjon sier Hareide følgende:

- Carew har ikke et godt nok grunnlag. Han har hatt en vond tå, og bare spilt en kamp og 16 minutter. Men vi skal reise ned og se på ham. Selv om det er langt, smilte Hareide og tittet på assistenttrener Stig Inge Bjørnebye.

- Det er vel liten tvil om hvem som må reise dit, konstaterte Bjørnebye.

- Det blir nok yngstemann, det, lo Hareide.

Hareide valgte å ta med to utpregede kantspillere denne gangen, Jan Derek Sørensen og Aleksander Ødegaard.

Kan bruke begge
- Derek har kvaliteter vi er ute etter; fart, gjennombruddshissighet og gode innlegg. Ødegaard har litt av de samme kvalitetene. Han er rask og har to gode bein, og jeg kan komme til å bruke begge spillerne samtidig. Det å utvikle kantspillere har vært et poeng for oss hele tiden. Ødegaard er en målscorer fra kant, som gir oss muligheter på overganger, sier Hareide.

Norge har ikke spilt landskamp siden 27. mai, da det ble 0-0 mot Wales på Ullevaal. Kampen mot Belgia blir uhyre viktig for landslagsledelsen med tanke på høstens VM-kvalifiseringskamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere