RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskelser i kø i Drammen?

Det er en ualminnelig vrien lunsj-V5 i Drammen tirsdag, og vi lanserer tre outsidere først. Sjekk våre V5-tips.

Drammen travbane er vertskap for tirsdagens lunsjtrav, mens Forus travbane starter opp igjen etter Forus Open-helgen og byr på dobbel V5 til kvelds. I tillegg er det kanonløp fra Eskilstuna der Lutfi Kolgjinis nye stortraver Opitergium jager 400 000 SEK i V65-6. Vi har naturligvis tips til samtlige.

I Drammen er det sjeldent høy vanskelighetsgrad på lunsjløpene denne tirsdagen og favoritter i fare over en lav sko. Men bankeren er en svært lovende treåring som varslet fremgang på Jarlsberg sist.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Torstein Skjaker fra Jaren kan ha en arvtager til Non Stop Laser i S.J's Photo-sønnen 4 High Photo som kommer ut i V5-3. Etter å ha blitt disket for galopp i sine to første totoløp i vår, var det en klart forbedret High Photo som viste seg fram i et av de mange treårsløpene på Jarlsberg onsdag 11. juli. Kusk Eirik Høitomt valgte et avventende opplegg i andre par utvendig den dagen og kjørte ikke før ned oppløpet. Spurtet flott til andreplass da og hadde riktig fin fart over mål. Møter svært billig motstand tirsdag sammen med gjestekusk Lars Anvar Kolle. Galoppfaren er nok fortsatt tilstede, men feilfritt tror vi ikke hesten taper dette og i en svært utfordrende meny heter vår banker High Photo.
Rangering V5-3: A: 4 B: 6-11 C: 3-1-10-2-7-5-8-9-12

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det er mildt sagt laber kvalitet på hestene i den første avdelingen. Litt på mistanke og noen gode tidligere prestasjoner setter vi 4 Mahonia først. Cigar Bar-datteren avsluttet positivt nest sist, mens hun skuffet en del sist. Ikke helt utenkelig at Cat Antonsen kan få tet her, da er det en brukbar sjanse i Drammen.

1 Taifon Factor har spor en og Lars Anvar Kolle som kusk. To klare plussfaktorer det, og dermed et klart kryss på kupongen. 10 Ugly Betty leverte noen riktig fine løp som treåring i fjor, mens det kun har blitt fire starter i år. Kommer nå tilbake etter pause, og kan kanskje ta karrierens første seier. 9 Laurita Springer fikk det servert innvendig sist og når ingen andre heller ville til mål, ble det seier. Ingen stjerne denne fireårshoppa, men hun kommer til å få et fint smygløp igjen.

11 Defi Butterfly spurtet fint sist i et skrotlag etter innvendig løp. Skal ikke gjøre mye selv denne dama, og spor elleve er ikke optimalt da. 3 Never Walk Alone har ikke vist mye, men vi har et halvpositivt notat på hesten fjerde sist. Fra et flott startspor kan muligens Bjørn Larsen ta en sjelden kuskeseier.
Rangering V5-1: A: 4 B: 1-10-9-11 C: 3-5-8-7-2-12 D: 6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vi prøver oss med 2 Polsjefen i den andre avdelingen. Han kunne aldri følge meget gode Stee Raua på Jarlsberg nest sist, men holdt farten flott til tredje den dagen. Sist viste Polsjefen voldsom fart mellom galoppene og det var nok seieren som glapp da hesten slo på sin andre galopp ut mot oppløpet. Bilstart er nytt, men feilfritt er det seierssjanse sammen med gjestekusk Thor Borg.

3 Romhus Tiril har støtt på Stee Raua både tredje sist og sist. Tredje sist var Romhus Tiril klart slått av Polsjefen til fjerde, og sist kunne ikke hoppa bli bedre enn fjerde fra tillegg. Fine forutsetninger tirsdag og Aurskog-hoppa har virket stabil og fin i sine tre siste løp. 10 Art Haaken ville ikke springe forbi sist på Momarken etter et fint løp. Art Haaken scorer mye på at han er travsikker i slike omgivelser, men viljen er altså diskutabel.

5 Oddvar har garantert fart inne til å vinne dette løpet, men har vist seg veldig galopplysten foreløpig. 1 Lykkebon er en treåring i fin utvikling, kanskje ikke på nivå med de beste her. Førstespor bak bilen kompenserer litt. 6 Tangen Ida er jevn og stødig og kan være med i seierskampen dersom det klaffer underveis.
Rangering V5-2: A: 2 B: 3-10-5 C: 1-6-7-12-9 D: 8-11-4

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-4/DD-1 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Tre hester skiller seg litt ut i dette sprintløpet. Fremst setter vi travsikre og stabile 5 Nebbenes Helen og Ole Johan Østre. Tok karrierens første seier nest sist på Momarken og fulgte opp med et flott løp til fjerde sist tirsdag på Momarken fra dødens. Her skal det være brukbare muligheter for tet, og da er vinnersjansen god.

4 Hornnes Siri ble treer i det samme løpet som vår favoritt var firer i sist til tross for startgalopp. Men fikk da et svært gunstig løp innvendig etter galoppen. Sagholen-hoppa vant fra dødens tredje sist, og har også vist at hun tåler å gjøre litt selv. 11 Horgen Don er trolig best på kapasitet, men Nordland-traveren er ikke hesten som rader opp feilfrie løp. Bakspor og en rask sprint i Drammen er neppe ønskemelodien. 12 Virvar hadde vært aktuell fra et bedre spor, men entaktede Virvar har ingen fordel av tolvtesporet.
Rangering V5-4/DD-1: A: 5 B: 4-11 C: 12-7-6-10-9-2-1 D: 3-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 1700 meter autostart. Amatørløp.
Svært bedrøvelig kvalitet på dette amatørløpet, der vi ikke kan avskrive noen i seierskampen. Truls Desserud setter seg opp bak 3 Lanfranco Tab som har et fint løp på papiret her. Hesten har ikke vunnet løp verken i 2011 eller 2012 på 29 forsøk, men får neppe bedre mulighet enn dette. Hesten er brukbar fra start og kommer til å få en fin posisjon underveis.

Til tet stikker trolig 6 Lonely Story og Håkon Håvardstun. Hun har en tendens til å bli vel stri og ligge hardt på denne dama, men det er så billig motstand her at det kan holde helt inn. 1 Opussum innfridde ikke i Sigbjørn Kolnes-regi, og har vært slakk nedover oppløpet i de fleste av sine starter her til lands. lederrygg eller tredje innvendig blir trolig melodien tirsdag, det kan være seiersgivende (er strøket).

10 Markus Hastrup tåler i motsetning til de fleste andre i dette feltet å gjøre litt selv. Men bakspor og sprint er uansett sjanseartet. Fin form er det på 12 Ofelia Vic, men startsporet er nitrist. 7 Surfing Superb er blant de bedre i dette feltet, men det stor vingelrisk fra dette sporet. 2 Spirit Of Gulema er ingen stjerne, men utgangsposisjonen er i det minste perfekt.
Rangering V5-5/DD-2: A: 3 B: 6-10-12 C: 7-2-8-9-4-5-11

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere