*Nettavisen* Sport.

Overraskelseslaget vil sjokkere

Foto: Bjørn Erik Larsen/Scanpix

Fyllingen er den store overraskelsen i norsk håndball denne sesongen. I kveld skal de sjokkere Haslum i sluttspillfinalen.

04.05.05 10:01

Ingen snakket om Fyllingen som en reell utfordrer til medaljer i herrenes eliteserie denne sesongen. Men under Mika Nurmis ledelse har bergensklubben klatret opp i teten i norsk herrehåndball.

I serien stjal de bronsemedaljene fra Runar, før de sjokkerte Sandefjord med å sende dem ut av sluttspillet i semifinalen. I kveld står Haslum på menyen i sluttspillfinalen.

Hovedæren for fremgangen får Nurmi.

- Mika Nurmi har gjort en fantastisk jobb med laget. Det er vel ingen tvil om at det er han som skal ha æren for dette. Fyllingen er laget med stor L. De har ingen store stjerner. De fleste lag som lykkes, har de store stjernene, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til Bergens Tidende.

Tøff finale
Også Sandefjord-trener Bård Tonning skryter av svensken.

- Mika Nurmi har vært viktig for Fyllingen. Han har stilt krav til spillerne, og for første gang på 25 år har håndballspillerne i Bergen trent skikkelig, sier han til BA.

Han tror også Fyllingen har en mulighet til å slå Haslum, selv om han holder bærumslaget som favoritt. Fyllingen-veteranen Vidar Gjesdal gleder seg til første finale i Framohallen.

- Men finalen blir tøff. Jeg mener Haslum har den beste stallen i landet. Men vi har hatt et bra tak på dem tidligere, sier han.

I serien vant begge lag med ett mål på hjemmebane.

Fyllingen er også forsterket til finalekampene etter at høyrevingen Bjarte Hagen er friskmeldt etter å ha sett sluttspillet fra sidelinjen på grunn av en kneskade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.