Gå til sidens hovedinnhold

- Overraskende at vi gjør det så bra

Til tross for et evinnelig skademareritt har AaFK los på bronsemedaljene i årets Tippeliga.

AALESUND - VIKING 2-1:

NETTAVISEN (ÅLESUND):

De siste årene har skadene tatt knekken på AaFK og medvirket sterkt til at tangotrøyene ikke har kjempet i toppen.

Også i år har AaFKs fysioterapeuter hatt det travelt. Da AaFK enda en gang opplevde et massivt skadeklimaks i mai, imponerte likevel sunnmørsklubben stort mot vanskelige motstandere.

Etter sommerpausen er situasjonen fortsatt like ille, mens prestasjonene fremdeles er like gode. Mot Viking manglet AaFK nesten et helt lag. Jason Morrison, Demar Phillips, Tramaine Stewart, Daniel Arnefjord, Hugues Wembangomo og Abderrazzaq Hamed-Allah ville alle vært naturlige valg i AaFKs førstelver. Også Tor Hogne Aarøy var indisponibel, mens Peter Orry Larsen ennå ikke er fullstendig kampklar.

-Det er egentlig overraskende at vi gjør det så bra med de så mange skader. Det tror jeg både folk i og utenfor klubben synes. Hadde du sagt til meg før sesongen at vi skulle gjør det så bra med alle skadene, vet ikke jeg om jeg hadde trodd på deg, sier Sten Grytebust til Nettavisen.

-Det som er spesielt overraskende og imponerende er prestasjonene våre i mai. Vi spilte mange kamper i løpet av et kort tidsrom og møtte gode lag. Å rundspille Strømsgodset på bortebane og følge opp med ny seier mot Viking i dag, er veldig sterkt, fortsetter han.

Jönsson gleder seg
Viking kom til Color Line Stadion som Norges tredje beste lag, men overlot 3. plassen til AaFK etter 90 minutter i Ålesund. To flotte scoringer av Leke James og Lars Fuhre, begge assistert av Michael Barrantes, sørget for det.

- Jeg forstår absolutt hva Sten mener, og jeg er litt overrasket selv. Vi har prestert veldig bra under vanskelige forutsetninger, sier AaFK-trener Jan Jönsson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Har AaFK gjort det oppsiktsvekkende bra, tatt i betraktning av alle skadene?

-Ja, det kan du godt si. Og det er klart at vi ser frem til å få tilbake flere spillere på treningsfeltet igjen. Det vil gjøre helheten bedre og treningsutbyttet større, noe som vi kan ta med oss inn i kamphverdagen. Jeg gleder meg til å se hvor godt dette laget kan bli da, forteller Jönsson.

Det samme gjør Grytebust.

- Selv om vi gjør det veldig bra med de spillerne vi har tilgjengelig, er det ikke akkurat slik at jeg håper at vi skal fortsette å slite med skader. Det er ikke gitt at vi blir så fryktelig mye bedre, men forutsetningene vil naturligvis være en langt bedre, og vi vil få flere strenger å spille på, mener AaFK-keeperen.

Medaljekamp
Både Grytebust og Jönsson tror at 3. plassen fort kan bli en kamp mellom AaFK og Viking. Heller ikke Viking-trener Kjell Jonevret utelukker det.

- Det er alt for tidlig å snakke om det etter 13 kamper, men det er klart at både vi og AaFK er i en posisjon hvor vi kan ta en medalje. Det er veldig gøy å være med i det racet, sier Jonevret til Nettavisen.

Med seier i Ålesund kunne siddisene endog fått heng på lederlagene Strømsgodset og Rosenborg. I stedet er de – i likhet med AaFK – seks poeng bak serielederne fra Drammen.

- Det er selvfølgelig surt å ikke benytte seg av sjansen til å gå opp i ryggen til Godset. Samtidig tenker vi ikke akkurat på gull; vi har nok ikke forutsetningene til det, sier Jonevret.

- For å si det slik: Jeg tror ikke akkurat at vi skal bli skuffet om vi ikke tar gull, men vi ønsker å være med å kjempe i toppen, forteller den ene av de to sympatiske svenskene som ledet hvert sitt lag på Color Line Stadion.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken