Gå til sidens hovedinnhold

Overraskende Borussia Dortmund-tap. Eksperten med knallhard dom over det Haaland viste: - Fryktelig energitom

Frustrerende dag på jobben for Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund.

FREIBURG-BORUSSIA DORTMUND 2-1

Borussia Dormund gikk på et overraskende tap borte mot Freiburg lørdag ettermiddag. To tidlige scoringer, en i hver omgang av hjemmelaget, sørget for at Erling Braut Haaland og hans lagkamerater måtte gå tomhendte av banen.

Jude Bellingham sørget for reduseringen med en halvtime igjen av kampen, men det var ikke nok til å sikre poeng for de gul-svarte.

Haaland hadde sammen med kaptein Marco Reus og flere av de andre Dortmund-spillerne en svak dag på jobben. Mot slutten av kampen, da duoen slet med å få til noe i jakten på utligning, tok Viasport-ekspert Lars Tjærnås i bruk tøffe ord for å beskrive Dortmund-stjernenes innsats lørdag.

- Reus og Haaland har sett fryktelig energitomme i dag målt mot toppnivået, var den ærlige dommen fra Tjærnås.

Drømmescoring

Vincenzo Grifo sendte hjemmelaget i ledelsen med en drømmescoring på et frispark fra nær 30 meter. Italieneren limte ballen i krysset bak en sjanseløs Gregor Kobel i Dortmund-målet.

- En fantastisk prestasjon. Å få det trykket og plassert den oppi der er ekstremt godt gjort, sier Viasport-ekspert Rune Bratseth i studio i pausen.

Like etter fikk Jude Bellingham en stor mulighet til å utligne, men avslutningen alene med keeper gikk svakt rett på keeper.

Dortmund hadde mye ball i den første omgangen, men slet generelt med å spille seg til gode og store nok sjanser.

Bellingham headet dog en ball i stolpen etter en corner. Like etter fikk Freiburg en farlig kontring etter en Dortmund-corner. Avslutningen fra en helt umarkert Woo-yeong Jeong fra fire meter, gikk på merkelig vis godt til side for målet.

Haaland var svært anonym de første 45 minuttene for Dortmund i lørdagens kamp. I motsetning til i serieåpningen valgte trener Marco Rose å spille med to spisser. Donyell Malen tok plass ved siden av nordmannen i angrepsrekka, noe Bratseth mener at ikke slo positivt ut for Haaland.

- Den beste kampen i år var mot Frankfurt og da spilte Haaland alene på topp. Nå har de spilt noen kamper med to spisser og det er nok det Rose gjerne vil. Han gir seg ikke så lett vil jeg tro. Jeg tviler på at han endrer, sier han.

Ny kalddusj for Dortmund

Den andre omgangen startet ikke på noe bedre vis for Dortmund. Hjemmelaget rullet opp et angrep og Roland Sallai dunket inn Freiburgs andre for dagen.

- Fra vondt til verre for Dortmund i starten av andre omgang, uttalte kommentator Roar Stokke.

Like etter fikk Dortmund en god mulighet etter at Haaland stjal en ball på hjemmelagets banehalvdel. Nordmannen var i overkant tøff, men dommeren lot spillet gå. Malen fikk tid og rom, men nølte litt alene med keeper slik at muligheten rant ut i sanden.

- Det er et soleklart frispark. Helt utrolig av dommer, kommenterte Stokke etter Haalands knallharde hockey-aktige takling i forkant av sjansen.

Den norske spissen var tydelig frustrert over lagets og sin egen innsats.

Med en drøy halvtime igjen reduserte Dortmund etter et selvmål. Bellingham misset på en avslutning fra kort hold, men ballen smalt i et Freiburg-ben før den snek seg forbi Mark Flekken i hjemmelagets mål.

Halvveis ut i andre omgangen fikk Haaland sin første store mulighet i kampen. Spissen skaffet seg rom og løp seg fri, men avslutningen ble blåst godt over tverrliggeren.

- Avslutter på en svak måte for en gangs skyld, sier Stokke.

- Det er første gang han klarer å skaffe seg riktig vinkel og bli rettvendt. Jeg synes han har blitt altfor mye stående med stopper i ryggen feilvendt, supplerte ekspert Lars Tjærnås.

Haaland fikk også en stor mulighet etter en dødball like før slutt, men spissen fikk ikke pannen på ballen fra kort hold.

Dermed gikk både nordmannen og Dortmund tomhendte av banen etter lørdagens kamp.