Gå til sidens hovedinnhold

- Overraskende gode

«Spionen» Knut Torbjørn Eggen er overrasket over Mesterliga-motstanderne.

TRONDHEIM (Nettavisen): Med klare 3-0 i Kostanay over FC Olimpi Rustavi (første kamp endte 0-0) blir Zhenis Astana trøndernes motstander under 2. kvalikrunde til Mesterligaen.

- Vi ble tatt helt greit imot, men de spiller jo 200 kilometer fra hovedstaden i Astana, så de hører jo ikke til i området her, sier Eggen til Nettavisen kort tid etter å ha forlatt det halvfulle stadionanlegget i Kostanay.

Eggen spionerte
Rosenborg sendte påtroppende sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen som spion, og han ble både overrasket og imponert over «hjemmelaget».

- Hva slags inntrykk fikk du av dette laget?

- De holdt et langt høyere tempo enn rapportene fra den første kampen tydet på. Det var faktisk overraskende høyt, og Astana fremsto i tillegg som et godt defensivt organisert lag, forteller han.

Null baklengs
Kasakhstanere har ikke sluppet inn mot over de to kampene mot georgiske Olimpi. Under ettermiddagskamp hadde de full kontroll, etter at gjestene pådro seg en noe unødvendig utvisning midt i annen omgang.

Ifølge Eggen fikk Astana sitt første mål på en real keepertabbe etter frispark fra langt hold, scoring nummer to var en perle i motsatt hjørne – mens 3-0 målet ble scoret etter hjørnespark.

- De lå etter hvert tett defensivt og ga fra seg veldig lite rom. I tillegg var de fornuftige i angrep, og spilte både direkte og gjennombruddshissig, når de først kom på kontringer, skryter han.

- Ingen walkover
At nivået i antatt svakere nasjonale ligaer er høyere nå, enn for ti år siden, kommer ikke som noen overraskelse på RBK. Eggen tror også at det har hjulpet Astana noe at seriesystemet der borte allerede er underveis.

- Men dette er vel et lag Rosenborg bør slå over to kamper?

- Ja, det er godt mulig. Men det blir ingen walkover, advarer han.

PS! Første kamp mellom de to lagene spilles i Kostanay allerede neste onsdag.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag