*Nettavisen* Sport.

Overraskende seier til Teunissen etter dramatisk førsteetappe i Tour de France

JEVNT: Mike Teunissen (nummer to fra høyre) spurtslo Peter Sagen på åpningsetappen i Tour de France. Foto: Marco Bertorello (AFP)

Det ble massespurt på den første Tour de France-etappen, som inneholdt det meste. Der var det Mike Teunissen som viste muskler og trakk det lengste strået.

Først gikk danske Jakob Fuglsang i bakken. Så, med bare drøye kilometeren igjen, var det en stygg massevelt med blant andre Dylan Groenewegen.

I spurten kom Jumbo-Vismas Mike Teunissen, som egentlig er opptrekkeren til Groenewegen, som en kule på de siste meterne og nærmest knuste Peter Sagan. Det var en meget stor overraskelse. Caleb Ewan ble nummer tre.

Det måtte fotofinish til for å skille Teunissen og superstjernen Sagan, men bildene viste at nederlenderen var noen få millimeter foran.

- Det er helt utrolig, sa Eurosport-kommentator Lars Petter Nordhaug etter at det ble kjent at Teunissen ble tilkjent seieren.

Alexander Kristoff, en av forhåndsfavorittene, ble beste nordmann på 14.-plass. Amun Grøndahl Jansen ble nummer 15.

– Jeg hadde ikke helt beina på slutten der. Det ble for seigt. Jeg ble litt låst, men hadde ikke vunnet uansett, sa Kristoff etter målgang.

Resultatet betyr at det er Teunissen som bærer den gule ledertrøya på søndagens tempoetappe.

Fire tidlig i brudd

Den første Tour de France-etappen i den 106. utgaven av rittet åpnet med at fire ryttere gikk i brudd. Greg Van Avermaet, Natnael Berhane, Mads Schmidt og Xandro Meurisse dannet gruppen som tidlig stakk fra hovedfeltet.

Kun en drøy time senere var Van Avermaet først over fjellet Mur de Grammont, som gjorde at belgieren fikk det han gikk for på etappen, nemlig klatretrøya. Like etter at trøya var i boks, droppet Van Avermaet ned til hovedfeltet.

Med rundt 65 kilometer igjen, like før den innlagte spurten i Les Bons Villers, punkterte Alexander Kristoff. Han klarte dermed ikke å hamle opp med Peter Sagan, som vant spurten og tok 20 poeng. Da hadde også Berhane, Schmidt og Meurisse blitt hentet inn.

Stygg velt for danske

Debutanten Stephane Rossetto valgte å rykke etter rundt 150 kilometer på sykkelsetet og lå på det meste rundt to minutter foran hovedfeltet, men ble hentet inn med ti kilometer igjen.

Så ble det dramatisk med drøye 15 kilometer igjen. Jakob Fuglsang, en av sammenlagtfavorittene, veltet stygt og blødde fra ansiktet. Heldigvis klarte dansken å fortsette, men han var sjanseløs på etappeseier.

Dermed endte det med massespurt, som Teunissen vant.

Søndagens etappe er tempo i Brussel på 28 kilometer. Der er Amund Grøndahl Jansens Jumbo-Visma en av de største favorittene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag