Gå til sidens hovedinnhold

Overraskende tap for Ruud

Casper Ruud røk ut av den gjeve turneringen Indian Wells etter et klart tap i strake sett mot Diego Schwartzman.

CASPER RUUD - DIEGO SCHWARTZMAN (3-6, 3-6)

Ruud har i år hatt en strålende sesong hvor høydepunktene har vært fem titler, to Masters 1000-semifinaler og klatring helt opp til 10. plass på ATP-rankingen.

Onsdag kveld møtte han argentineren Diego Schwartzman i fjerde runde i Masters 1000-turneringen Indian Wells i California.

Argentineren var 11. seedet i turneringen, og 6. seedede Ruud ble dermed regnet som favoritt i tirsdagens kamp i den gjeve turneringen, som ofte blir omtalt som den femte Grand Slam.

Men Ruud fikk det tøft mot argentineren, som storspilte på banen i California. Det ble tap i to strake sett for nordmannen, og dermed gikk Schwartzman noe overraskende videre til kvartfinalen.

Snarøya-mannen så både en smule sliten og frustrert ut under kampen. Mandag måtte han tåle en lang og tøff batalje mot Lloyd Harris. Ruud måtte også motta behandling for smerter i den høyre armen underveis i kampen.

Med tirsdagens tap endte Ruuds seiersrekke på ni kamper uten tap.

Ruud kjemper for tiden en kamp om å komme med i ATP-sluttspillet i Torino i november, der bare de åtte beste spillerne i verden får en plass. 22-åringen ligger foreløpig på en 7. plass.

Sterk start at Schwartzmann

Det var Schwartzman som vant kampens første game da han brøt Ruud sin serve. Argentineren tok også det neste gamet, og en smule frustrert Ruud vant ikke sitt første game før i det tredje gamet.

Argentineren gikk like etter opp til 3-1, før Ruud måtte jobbe hardt for å redusere til 3-2. Schwartzman fortsatte å imponere i det neste gamet.

- Det er bare å gratulere med stor tennis i det poenget der, sa kommentator Christer Francke da Schwartzman avgjorde det 6. gamet og gikk opp i en 4-2-ledelse.

Snarøya-gutten svarte med et blankt servegame like etter, og fortsatte å holde følge med argentineren. I neste game holdt Ruud på å ta sin første breakball for kampen, men en solid opphenting av Schwartzman sørget for game-seier til argentineren.

I det neste gamet klarte imidlertid Schwartzman å bryte nordmannens serve, og dermed vant argentineren det første settet 6-3.

- Littegrann for mange feil av Casper Ruud i det første settet, konkluderte Francke.

Avgjorde

Det første gamet i andre sett ble en intens duell mellom de to tennisstjernene, men Ruud trakk det lengste strået og tok også sin andre breakball i kampen. De vant hvert sitt game like etter, før argentineren brøt Ruud sin serve i det 4. gamet.

De fortsatte å følge hverandre og lå likt etter seks games med 3-3. Men så rykket argentineren ifra.

Han vant de to neste gamene, og fikk muligheten til å serve inn seieren. Den muligheten lot han ikke gå fra seg, og dermed var det Schwartzman som gikk videre til kvartfinalen.