RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende Tour de France-deltager

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Wild cards til Tour de France deles ut tidligere enn vanlig og det meldes om flere overraskelser.

Vanligvis har lagene utenfor sykkelsportens øverste divisjon flere måneder på å kjøre resultater som kan sikre lagets Tour de France-deltagelse. I følge det franske nettstedet Cyclism Actu vil wild cards til årets Tour de France deles ut i slutten av januar, før mange har startet sesongen.

Jean-Francois Pescheux er nettstedets kilde til denne informasjonen. Pescheux er teknisk direktør i ASO, organisasjonen som blant annet arrangerer Tour de France, Tour of Qatar, Tour of Oman, Paris-Roubaix og Paris-Nice.

Hvem tror du får Wild Card til touren? Diskuter på vårt forum!

Pescheux skal også ha uttalt at det vil være flere overraskelser blant wild card-mottakerne. I og med at bare AG2R La Mondiale er i sykkelsportens elitedivisjon med ProTeam-status er det sannsynlig at flere franske lag vil motta wild cards. Denis Menchov og Carlos Sastres Geox-TMC er også avhengig av wild card for å få delta i rittet.

Cofidis, Francaises des Jeux, Saur-Sojasun, Europcar (tidligere Bbox Bouygues Telecom) og Bretagne-Schuller er de franske lagene som har mulighet til å motta et wild card. Cofidis, FDJ og Europcar har deltatt i Tour de France de siste årene og virker som gode kandidater, men ettersom Pescheux varslet overraskelser kan ingen føle seg trygge.

Frederik Wilmanns tidligere lag Skil-Shimano er et annet lag som har fått wild card tidligere, mens lag som Acqua e Sapone, Colnago CSF-Inox og Androni Giocattoli ikke er bortskjemt med Tour-invitasjoner.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere