RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overrasket Brækhus beholdt titlene

Sist oppdatert:
- Jeg trodde ikke hun slo så hardt. Se oppsummeringen av kampen her!

Ordene tilhører Cecilia Brækhus (29) etter en tøff batalje mot Chevelle Hallback sent lørdag kveld. Amerikaneren ga Brækhus god motstand, men den norske jenta vant til slutt på poeng.

Brækhus gikk til kamp i København med visshet om at hun møtte en dame med kraft i slagene, men ble likevel litt forbauset. Amerikanske Hallback (39) hadde før oppgjøret 28 seirer på 37 kamper, blant dem elleve triumfer etter knockout.

Brækhus hadde på sin side vunnet alle sine 17 kamper som proffbokser før lørdagens tittelkamp, der alle de tre tittelbeltene til bergensjenta sto på spill.

Det var en noe overrasket Brækhus som snakket med Viasat 4 etter kampen.

- Det var en bra kamp, men jeg har fortsatt en del ting å jobbe med. Guarden var ikke god nok og hun tok meg noen ganger på det. Jeg trodde ikke hun slo så hardt som hun gjorde, sa Brækhus.

Truffet av tungt slag
Bergenseren fikk seg en solid hevelse under det høyre øyet etter å ha blitt truffet hardt i den femte runden.

Etter en jevn start på kampen begynte Cecilia Brækhus å få inn noen gode slag på motstanderen i annen runde.

Hallback har fått mye oppmerksomhet for sin muskuløse kroppsbygning før bokserne gikk i ringen. Likevel så det ut til at det var den noe tyngre og lengre Brækhus som dro fordeler av fysikken sin i innledningen av kampen.

Etter et par runder med knepent Brækhus-overtak fikk Hallback inn noen skikkelig tunge slag i den femte runden. Senere i samme runde kom en ny slagserie der Brækhus kontret bedre.

Hevelsen under øyet ble godt synlig da Brækhus gikk for å sette seg med halvparten av rundene igjen. Bergenserens støtteapparat valgte likevel å ikke ise ned skadestedet før etter runde seks.

I den runden artet kampen seg igjen som jevn. Begge bokserne slo inn treffere. Mot slutten ble det etter hvert klart at Brækhus' lille overtak i poengstatistikkene kom til å holde matchen ut dersom ikke Hallback kunne få til en knockout.

Ros til Hallback
Amerikaneren forsøkte med ville svingslag i de to siste rundene, men Brækhus hadde ikke nevneverdige problemer med å komme seg unna.

Dermed var det den norske 29-åringen som kunne juble for seieren da de ti rundene var ferdige. Alle dommerne hadde Brækhus som vinner.

- Hun er god og sterk med tonnevis av erfaring. Hun har gått mange kamper og har mye erfaring, sa Brækhus om Hallback.

Nå vil hun starte jakten på tittelbeltet hun mangler. IBF-beltet er det eneste i samlingen av titler i weltervektklassen som ikke er i Brækhus' hender. Det beltet tilhører Daniella Smith fra New Zealand.

- Nå vil jeg bare ha det fjerde beltet. Vi må få oppklart hvem som fortjener det beltet, sa Brækhus til Viasat 4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere