Under et ferieopphold i Marbella i sommer gjestet Erling Braut Haaland den velkjente Youtube-serien «Sneaker Shopping» med mediehuset Complex.

Episoden ble offentliggjort for en ukes tid siden, og er er sett over en million ganger.

Nordmannen handlet for over 40.000 norske kroner og fikk med seg flere eksklusive skopar tilbake til England. Gjennom episoden kunne Haaland blant annet røpe bakgrunnen for et Instagram-bilde han publiserte for noen måneder tilbake, i tillegg til at han fikk et hint om fotball-fremtiden allerede i januar.

I Europa for første gang

«Sneaker Shopping»-serien går ut på at kjente fjes drar til ulike skobutikker rundt om i USA, snakker med programleder Joe La Puma, og shopper eksklusive sko.

Denne gangen hadde Complex altså gjort et unntak, og dratt utenlands for å spille inn en episode av det populære programmet. Haaland handlet nemlig på The Concept Store i Marbella i Spania.

At programlederen hadde reist langt for å møte fotballstjernen, satte nordmannen selv tydelig pris på. La Puma fikk nemlig to signerte landslagsdrakter av Haaland.

– Det har vært skikkelig gøy. Og hvorfor jeg kom hit? På grunn av kule sko. Jeg er glad, smilte City-spilleren før han takket for seg og kameraene ble skrudd av.

Se Haalands innkjøp under:

Haaland er dermed en av mange svært kjente navn som har tatt del i serien. David Beckham, Paul Pogba, Shaquille O’Neal, Ed Sheeran og Offset er blant de som har deltatt før ham.

Les også: Haaland-bildene skaper latter i sosiale medier: – Det ser ut som han skal flytte inn på studenthybel

Fikk svært eksklusiv sko i gave

I løpet av programmet deler gjestene historier relatert til egne skovaner og garderober. La Puma spurte Haaland om et helt spesielt par han mottok tidligere i år. Nordmannen fikk nemlig et par Nike Air Force, i et samarbeid med Louis Vuitton. Skoene, som for øvrig er lyseblå, finnes det kun et fåtall eksemplarer av.

Da Haaland mottok gaven fra Nike, var pappa Alfie raskt ute med å kommentere.

– Pappa bare: Åh, det er City-sko, lo fotballstjernen.

Gaven mottok han imidlertid i januar, lenge før overgangen til den engelske klubben ble en realitet. Haaland satte likevel pris på gesten.

– Det var spesielt. Skoene er så fine. Man trenger ikke si noe en gang, man ser på de, og bare: wow.

I tillegg til skopraten, kunne Haaland avsløre at han ofte får reaksjoner når han legger ut bilder av seg selv i ulike antrekk på Instagram. Programlederen spurte blant annet hvorfor han hadde lagt ut et bilde i Adidas-hettegenser og Nike-sko, to merker man i utgangspunktet ikke skal bruke sammen.

– Normalt skal man ikke gjøre det, så det var vel litt derfor jeg gjorde det også. Jeg fikk noen hatkommentarer, men det var bare for moro. Det var en fin hettegenser, og jeg hadde nye sko på meg, så jeg mikset det bare sammen.

Les også: Fjørtoft fordømmer det som skjedde med Maguire: – Idiotisk!

Hylles for deltakelsen

Etter at «Sneaker Shopping»-episoden ble publisert forrige mandag, har Haaland-fansen markert seg i kommentarfeltene både på Instagram og Youtube. Flere er overrasket over at nordmannen i det hele tatt stilte opp i den populære serien.

«Trodde aldri jeg kom til å se Haaland i dette programmet, av alle mennesker», skriver en.

«Jeg trodde aldri Haaland ville gjøre sneaker shopping, han hater jo intervjuer», skriver en annen.

Til tross for at fansen ikke trodde sine egne øyne da fotballspilleren dukket opp i programmet, er det altså nå et faktum at Haaland er blant stjerne som har deltatt i Complex-serien.

Episoden ble spilt inn i sommer, men ble først publisert mandag forrige uke.