RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overrasket NM-vinner

Foto: Timur Nisametdinov (Ap)
Sist oppdatert:
Både Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen ble distansert.

Kjelsåsløperen Eirik Brandsdal forsvarte NM-gullet sitt på sprinten i ski-NM. Junioren Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund klarte sølvet.

Les også: Falla-seier i finalen

Brandsdal sloss seg fram til finalen etter å ha hatt hellet med seg da han avanserte fra kvartfinalen. I semifinalen gikk han til finale som «lucky loser», men i selve finalen var han sterkest.

– Jeg hadde gode ski og har kost meg skikkelig i denne sprinten, men jeg har vært litt heldig også, slo Brandsdal fast overfor NRK.

Han sa at han var litt overrasket over at han skulle vinne gullet slik utslagsrundene utviklet seg.

– I finalen var det bare å bite meg fast i Kent Ove Klausen. Deretter fikk jeg et glimrende spurtopptrekk av Sondre Fossli, slo Brandsdal fast.

– Da jeg tok mitt aller første NM-gull i sprint i fjor, var jeg veldig overrasket. Det var nok litt mer overraskende enn det gullet jeg sikret meg nå. Derfor vil jeg nok rangere fjorårsgullet som bedre enn dette, men jeg er kjempeglad nå også, slo Brandsdal fast.

Bronsen gikk til Kent Ove Klausen fra Tydal. (©NTB)

Nettavisen kommer med mer stoff fra NM på Voss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere