Gå til sidens hovedinnhold

- Overrasket over Northug

Lukas Bauer har gått fra å være forbannet på Petter Northug til å bli imponert over nordmannen på tre dager.

TOBLACH/OSLO (Nettavisen): Avstanden fra Petter Northug på fjerdeplass og opp til sammenlagtslederen Dario Cologna var 1.45,4 minutter før torsdagens 36 kilometer jaktstart.

En times tid senere var avstanden redusert - men ikke med mer enn 5,5 sekunder. Sveitsiske Cologna har dermed seieren i sin hule hånd før de to siste etappene av årets Tour de Ski. Hans farligste utfordrer må sies å være Lukas Bauer fra Tsjekkia, selv om Marcus Hellner ligger på andreplass med 44 sekunders margin til Bauer, og selv om henge-seg-på-spesialisten Petter Northug er nummer tre.

- Dårlig samarbeid
Bauer og Northug var en del av den tolv mann store gruppen som jaktet på Cologna og Marcus Hellner gjennom store deler av torsdagens etappe.

- Jeg er litt skuffet over at samarbeidet i den store gruppa var så dårlig. Det var mange som ikke ville være med og gjøre en jobb, derfor overrasket det meg at Petter Northug var den som var aller mest villig til å dra, sier Bauer til Nettavisen.

Petter Northug har kanskje mistet litt av gnisten i spurten, men glimtet i øyet er utvilsomt det samme.

- Det er bare på bursdagen min jeg drar. Det kommer aldri til å skje igjen. Det var min gave til de andre i feltet, sier Northug.

Tolvmannsfeltet tok kraftig innpå Cologna og Hellner i enkelte deler av jaktstarten, men tapte også mange sekunder i andre deler.

- Det var fordi Bauer tok en føring som holdt på å ta livet av alle sammen. Da han slapp seg tilbake, måtte alle ha en fem minutters pause, forklarer Northug overfor Nettavisen.

Glad for pallplass
Han er fornøyd med torsdagens innsats.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake på pallen sammenlagt. Jeg prøvde først å se om jeg kunne klare å ta igjen Marcus Hellner, men jeg merket at han gikk så fort at det ville ha kostet for mye. Derfor slapp jeg meg ned i feltet og det tror jeg var det mest fornuftige å gjøre.

Lukas Bauer, som nå ligger på 13.-plass sammenlagt, er normalt råsterk i den knallharde klatreetappen som avslutter Tour de Ski. Selv har han liten tro på seier. Sjansen ble enda mindre etter at han ramlet i den siste bakken før mål, brakk den ene staven og tapte flere sekunder. Han ligger over to minutter bak Cologna etter seks av åtte etapper.

- Jeg må gjøre to veldig gode løp i Val di Fiemme, men det vil overraske meg hvis jeg klarer å ta inn så mye på Dario Cologna.

Planen gikk i vasken
Northugs plan før torsdagens etappe var å vente ti sekunder på Alexander Legkov og deretter samarbeid med ham i jakten på Cologna, Devon Kershaw og Marcus Hellner. Men Legkov trakk seg før start og etterlot Northug ensom.

- Dette gjør det mye vanskeligere for Petter. Han kunne fått ei veldig bra reise sammen med Legkov. De utfyller hverandre bra. Legkov er god i motbakker mens Petter er god i lettere partier, sa sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen før jaktstarten begynte.

- Nå må Petter i hvert fall gjøre løpet sitt sjøl, konstaterte han.

- Det positive er at det blir en konkurrent mindre opp bakken søndag, men Petter kunne hatt veldig god nytte av Legkov i dag.

Det viste seg også å være korrekt. Northug valgte etter hvert å vente på Alex Harvey, Simen Østensen og de andre som fulgte bak, noe som kostet ham mange sekunder fra åtte til tolv kilometer ut i etappen. I løpet av disse fire kilometerne tapte Northug 15-20 sekunder.

Til slutt endte han 1.39,9 bak Cologna.

Se her for sammenlagtlista i Tour de Ski etter torsdagens etappe.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken