Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket over suksessen

Anders Gløersen fikk sitt store gjennombrudd med verdenscupseieren i Russland i desember. Nå får langrennskometen Nordstrands Blads idrettspris i klassen for utøvere over 20 år.

RUSTAD: Det har vært en veldig bra sesong, fastslår Anders Gløersen.

21-åringen fra Rustad har tatt store steg som langrennsløper denne sesongen. I russiske Rybinsk kunne Anders for første gang juble for en verdenscupseier, da han satte på plass landsmennene Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen i innspurten i sprintrennet.

Jeg hadde vel egentligtenkt på at jeg kunne kjempe om seire i verdenscupen allerede i år. Men det har gått overraskende bra, sier Rustad-løperen.

Håpet på topp 20

For i Rybinsk hadde ikke akkurat Anders satt seg noen mål om å kjempe helt i toppen.

Og etter løpet var det en overrasket og glad vinner som sendte følgende SMS til Nordstrands Blad:

Jeg reiste til Russland med et håp om en topp 20-plassering, så dette var overraskende.

21-åringen var rett og slett "helt sjef" i verdenscuprennet, der han først gikk til topps i prologen.

Etter å ha danset seg frem til finalen, tok han der og knuste sine mer erfarne norske konkurrenter, og BSKs Øystein Pettersen var blant dem som måtte se seg slått.

Ny seier i Lahti

Det er for triumfen i Russland Nordstrands Blad gir Anders Gløersen Idrettsprisen i klassen for utøvere over 20 år. Men hvis vi oppsummer sesongen til langrennskometen, er det mer som er verdt å nevne.

Allerede i sprintrennet på Beitostølen tidlig i sesongen, kunne folk se at Rustad-gutten hadde gjort tingene riktig i sesongforberedelsene.

Der gikk han inn til en sterk andreplass i konkurranse med landets beste sprintere og Norge dominerer som kjent også når det kommer til sprintrenn internasjonalt. På Beitostølen var det bare Børre Næss som maktet å slå Anders.

Imponerende nok har Rustad-løperen klart å holde seg i godt slag gjennom hele sesongen. Nylig gikk Anders til topps i sitt andre verdenscuprenn da han viste seg sterkest i finske Lahti.

Ser mot neste år

Forrige uke fikk Anders også gått sprintrenn i Norge, da Drammens faste verdenscupkonkurranse midt i byen gikk av stabelen. Der ble det med kvartfinale for Anders, for etter å ha kommet skjevt ut fra start, ramlet Rustad-løperen noe senere.

Jeg hadde håp om finale der, men jeg er uansett utrolig fornøyd med sesongen, sier Anders og har naturlig nok god grunn til det.

Nå gleder Anders seg til neste sesong.

Forhåpentligvis går det enda bedre da.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer