Overrasket over VM-løypa

Foto: LD (©TDWSport.com)

VM blir «lettere enn forventet», sier den triple verdensmesteren Óscar Freire.

Spanjolen Óscar Freire har vunnet verdensmesterskapet på landevei og båret regnbuetrøyen hele tre ganger. Det er en rekord han deler med legender som Alfredo Binda, Rik Van Steenbergen og selveste Eddy Merckx.

Mannen som triumferte i Verona (1999), Lisboa (2001) og for andre gang i Verona i 2004 er med andre ord en av de som vet mest om hva VM i landeveissykling handler om.

Freire syklet løypen i Danmark rundt og ble overrasket over hva han så.

- Da jeg så løypen under Danmark rundt var den lettere enn jeg hadde forventet, forteller Freire til AS ifølge cyclingnews.

- Bare hvis det regner vil det bli et tøft ritt. Men det er kanskje for det beste, slik Gilbert kjører for øyeblikket ville han vært den eneste vinneren i en krevende løype, mener 36-åringen.

Cavendish: - Hardere enn jeg trodde
Mens Freire ble overrasket over hvor enkel løypen er, hadde Mark Cavendish en helt annen opplevelse av løypen.

- Løypen er mye lettere enn i Geelong, men faktisk hardere enn jeg trodde, sa Cavendish til det danske nettstedet cyclingworld etter at han testet den.

Den belgiske duoen Tom Boonen og Phillipe Gilbert reiste til Danmark for å teste løypen etter Ardenner-klassikerne i april. Boonen, som ble verdensmester i Madrid (2005), mener det er den letteste løypen på nesten et tiår.

- Det er den letteste løypen siden Zolder (VM i 2002, da Mario Cippolini vant foran Robbie McEwen og Erik Zabel). Den passer meg og jeg tror jeg vil være en av favorittene, sa Boonen til velonews i forbindelse med belgiernes Danmark-tur. Gilbert er enig med sin landsmann;

- Alle vil tro de kan vinne, fordi alle nasjonene vil kunne stille med en spurter. Greipel med Tyskland, Cavendish med Storbritannia.. De vil si, «dette er vår sjanse», var Gilberts synspunkt.

- Hushovd, Gilbert og Sagan
Óscar Freire ser på regjerende mester Thor Hushovd, Phillipe Gilbert og stjerneskuddet Peter Sagan som de største favorittene.

Hushovd beviste at han taklet en hardere løype i Geelong, Gilbert vinner det meste han stiller opp i denne sesongen, mens Peter Sagan viste at han kan takle harde avslutninger i Polen rundt, som slovaken vant sammenlagt.

Selv jakter Freire den fjerde triumfen som vil gjøre med til en enda større legende enn hva han er i dag. Vinner han nok en verdensmestertittel vil han være den eneste rytteren med fire sesongen i regnbuetrøyen.

- Jeg tror jeg har en sjanse. Det faktum at spurten er hard passer meg og selv om løypen er lett er den 280 kilometer, pluss 20 kilometer som er nøytralisert. Med 300 kilometer i beina blir det ingen enkel spurt for noen, konkluderer Rabobank-rytteren.

Freire har bekreftet at han vil sykle én sesong til, men vet ennå ikke hvilket lag han vil representere. Han har fortalt at mange er ute etter hans signatur, men at han gjerne fortsetter hos Rabobank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.