Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket på siste trening: - Viste Solskjær hånden sin?

Manchester United må klare seg uten kaptein Harry Maguire i Europa League-finalen onsdag.

Et av usikkerhetsmomentene før onsdagens Europa League-finale mellom Manchester United og Villarreal er hvem som erstatter skadde Harry Maguire i United-forsvaret.

Victor Lindelöf synes sikker på den ene stopperplassen, mens Eric Bailly og Axel Tuanzebe trolig kjemper om å ta plassen til lagets kaptein.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Solskjær overrasket

På Uniteds siste trening før fredagens kamp i Gdansk ble imidlertid midtbanespiller Nemanja Matic flyttet ned som midtstopper, til lokalavisen Manchester Evening News sin store overraskelse.

«Tiden vil vise om Solskjær viste hånden sin kvelden før finalen» skriver avisen, men konkluderer med at «ingen tror seriøst at han kan ta plassen fra Tuanzebe eller Bailly».

Viasats fotballkommentator Roar Stokke tror imidlertid ikke det ville vært så dumt å erstatte Maguire med serbiske Matic.

- Matic har mange av de samme egenskapene som Maguire, i tillegg til erfaring og tilstedeværelse. Det høres i så fall ut til å være et valg for å fylle rollen med lederegenskaper, som alltid er viktig når kampene er størst. Det høres trygt og fornuftig ut, sier Stokke til Nettavisen.

- Maguire blir savnet

Uansett om det blir Bailly, Tuanzebe eller Matic som tar plass ved siden av Victor Lindelöf i midtforsvaret, er Stokke klar på at Maguire vil bli savnet.

- Det er et stort tap på grunn av lederegenskapene hans, evnen til å lese spillet og bryte motstanderens pasninger. De mister også mye luftstyrke. Maguire er også viktig i det oppbyggende spillet, mener Stokke.

Trønderen mener det blir viktig for prosjekt Ole Gunnar Solskjær å hente trofeet hjem fra Gdansk onsdag kveld.

- Etter så mye nesten og tap i flere semifinaler, så er et trofe i sesongens siste kamp, veldig viktig for hans prosjekt. Det vil styrke troen på det, mens et tap vil ha motsatt effekt. Vinnerkultur for en klubb av denne størrelsen er å vinne pokaler, og det er uhyre viktig for alle i og rundt klubben å vinne denne kampen, sier Stokke.

Les også: Thorstvedt advarer: - Det vil bli brukt mot Solskjær

- Det vil skape enorm begeistring foran neste sesong og gi Solskjær gode arbeidsbetingelser. Dette er utvilsomt Solskjærs viktigste kamp som manager i klubben. Han har sittet lenge i jobben, og fansen er sulteforet på et nytt trofé, sier Stokke.

Kampen mellom Manchester United og Villarreal sparkes i gang klokken 21.00 onsdag kveld.