*Nettavisen* Sport.

Overrasket seg selv

Foto: Pascal Pavani (Scanpix/Afp)

Thomas Voeckler forventet å miste ledertrøyen.

14.07.11 22:06

Thomas Voeckler hadde den gule ledertrøyen før den 12.etappen av årets Tour de France.

På slutten av dagen hadde han fortsatt det gule tekstilet på sine skuldre.

Franskmannen overrasket nemlig de aller fleste ved å sitte med de største favorittene nesten hele veien opp Luz-Ardiden. Også Europcar-rytteren var overrasket.

Overrasket
- For meg er det en overraskelse, en positiv overraskelse, sa Voeckler etter etappen.

- Etappen vil ikke bli uten konsekvenser. Jeg må kanskje betale for innsatsen jeg la ned i dag. Jeg er skikkelig overrasket for og fortsatt være der oppe. Når favorittene angriper, pleier jeg vanligvis ikke å klare å følge dem.

Voeckler kjørte overraskende sterkt, men tjente også på at favorittene ikke angrep så mye som man kunne forvente. I tillegg rettet den populære rytteren en takk til sitt lag.

- De åtte gjenværende fra Europcar har vært nyttige i dag. Jeg må spesielt takke Pierre Rolland som la ned en ekstrem mengde arbeid på den avsluttende bakken.

Stolt av laget
Voeckler hadde før etappen sagt at han forventet å miste trøyen.

- Noen ganger undervurderer jeg meg selv, men jeg er ikke akkurat noen nybegynner med Grand Tourer. I 2004 ble jeg fortalt at den gule trøyen ga meg vinger, og det er sant.

Han legger til at han nesten var topp 10 på noen etappe i Giro d’Italia i 2009 og 2010, før han sier:

- Jeg trenger de riktige omstendighetene for å klatre bra. Fra starten av dagen følte jeg at eg hadde bra bein. Jeg visste at det ville bli en vanskelig dag. Jeg var ærlig da jeg sa at jeg forventet å miste den gule trøyen, men jeg sa også at jeg skulle gi alt jeg kunne for å beholde den. Kanskje jeg ikke trodde at laget mitt skulle være så bra. Jeg er enda ber stolt av laget mitt enn jeg er av meg selv.

Og franskmannen har grunn til å være stolt av laget. Da ingen andre en Leopard-Trek satt igjen med to ryttere, satt Pierre Rolland med sin kaptein. Rolland hjalp Voeckler hele veien til toppen, og de trillet sammen over linjen. Før det hadde Europcar dratt feltet nesten hele etappen.

Dagens spørsmål (14. juli) :

Som første nordmann tok Dag Otto Lauritzen en etappeseier i Tour de France på toppen av dagens avslutningsstigning, Luz Ardiden. Men ihvilket år?

1) 1985 2) 1986 3) 1987

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.