FREDRIKSTAD - SOGNDAL 2-1:

Sogndal-innbytter Akor Jerome Adams fikk en gigantisk mulighet til å score vinnermålet da 90 minutter var passert av en frustrerende kamp for bortelaget.

Men sekunder seinere var det isteden en av vertene Fredrikstads innbyttere, Nicolay Solberg, som avgjorde oppgjøret. Med et høyt skudd over Renze Fij i gjestenes bur ordnet FFKs toppscorer en meget viktig 2-1-seier.

- Har du sett på makan! Nicolay Solberg banker in 2-1 på overtid. Det er sånne scoringer som kan gjøre at man rykker opp, kommenterte Frode Marti hos Eurosport i den hektiske innspurten.

- Her har de ikke vært best. Det har Sogndal vært. Allikevel ser det ut som rødbuksene fra Plankebyen som skal rane seg alle poengene, tilføyde han.

Les også: VM-stjernene i dramatisk krasj: - Kan ha reddet livet hans

Verdifulle poeng

Søndagens eneste oppgjør i Obosligaen sto mellom to av lagene som kjemper like bak de beste på tabellen.

Fredrikstad hadde fire poengs luke på sogningene før kampen på Fredrikstad stadion. Full poengfangst førte østfoldingene opp igjen tredjeplassen og forbi Aalesund.

For FFK skiller det nå to poeng opp til Jerv på direkte opprykksplass, og seks poeng opp til topplaget HamKam.

Sogndal var mest på hugget i den første omgangen, og fikk belønning da spissen Endre Kupen fikk sjeldent godt treff fra utkanten av 16-meteren.

Les også: Warholm overlegen på 400 meter hekk i Berlin

Etter å ha fintet bort Ayoub Aleesami, hamret den tidligere Bodø/Glimt- og Florø-angriperen ballen opp i den nærmeste vinkelen.

Kupen hadde ikke scoret siden kampene i kvalifinseringsspillet til Eliteserien i desember, og erkjente selv overfor Eurosport at han ikke husket sin forrige fulltreffer i kampsammenheng.

Etter ledermålet til Sogndal i 21. spilleminutt, løftet Fredrikstad spillet og skapte mer framover på banen. Kaptein Henrik Kjelsrud Johansen omsatte en av mulighetene i scoring etter en drøy halvtime, da han plasserte inn et flatt innlegg fra Olav Øby.

Strevde

FFK-trener Bjørn Johansen etterlyste høyere intensitet i laget sitt da han ble intervjuet i pausen, men vertene maktet ikke å heve seg nevneverdig etter sidebyttet.

Med de to utlånte Sarpsborg-spillerne Steffen Lie Skålevik og Emil Pálsson i laget, var det Eirik Bakkes Sogndal-mannskap som hadde mest tendenser offensivt. Det manglet likevel litt på presisjonen i innleggsføttene.

Kampbildet fortsatte som en temmelig rotete forestilling, og de store sjansene var det lengt mellom.

Les også: Glimt-profilen imponerte stort, men nå kommer Solbakken med advarsel: - Må få orden på det

De gangene Fredrikstad nærmet seg avslutningsposisjoner endte det ofte med forsøk som suste langt opp på tribunen. Thomas Drage skjøt skyhøyt over på et innøvd frisparktrekk, mens innbytter Maikel gjorde noe lignende da kampen var inne i de ti siste minuttene.

Frustrasjon, og en liten haug med gule kort, de fleste av dem til Sogndal, ble delt ut av dommer Daniel Higraff.

Så kom Sogndals største sjanse i andreomgangen, og Fredrikstads nådeløse svar med scoringen som skaffet dem heng på HamKam og Jerv på opprykksplassene.