Gå til sidens hovedinnhold

- Overveldet av hyllesten

Fredrikstad slo Viborg 3-0. Men den eneste som fikk trampeklapp var 33-åringen som satt på sidelinjen.

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): Dagfinn Enerly var fredag på plass under eliteturneringen i Østfoldhallen, og ble møtt med trampeklapp av publikum.

- En veldig rørende mottakelse, sa Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen til TV 2 Nettavisen etter kampen mellom Fredrikstad og Viborg. En kamp som forøvrig endte med overbevisende 3-0 i favør laget fra Plankebyen.

Dagfinn Enerly kom i bil fra Sunnaas sykehus til Østfoldhallen for å være tilskuer under kampen.

- Stor
- Det er tydelig at Dagfinn betyr mye for Fredrikstad-publikummet. Stort, fortsetter Fredrikstad-treneren.

Det var knyttet stor spenning til om hvorvidt Enerly skulle dukke opp i Østfoldhallen denne kvelden. Ti minutter før kampstart fikk publikum det svaret de håpet på. FFKs supporterklubb, Plankehaugen, reiste et digert banner med påskriften «Dagfinn i våre tanker», mens Enerly og hans nærmeste tok plass på skjermet plass i hallen. Hyllesten ble fulgt av om lag fem minutters trampeklapp fra de om lag 800 tilskuerne.

- Man kan ikke si at det var annet enn fantastisk. Det er fint å se at publikum sette så pris på Dagfinn, fortsetter høyreback Pål André Czwartek.

- Overveldet
- Dagfinn er overveldet av den fine mottakelsen. Han koser seg veldig, fortalte Enerlys advokat Terje Scavenius til et samlet pressekorps i pausen.

Han forteller at for hovedpersonen selv var mottakelsen over all forventning.

- Dagfinn har fått oppleve et sterkt møte med Østfoldhallen i dag, sier Scavenius.

- Jeg skal opp, og jeg skal gå igjen. Jeg skal på beina. Det eneste jeg kan gjøre er å kjempe og trene. Og være positiv. Du kommer mye lenger ved å tenke gode tanker, sa Enerly til Dagbladet på torsdag.

Han varslet da at han ville begynne å bevege seg mer rundt i det offentlige rom med rullestol. 33-åringen har fortsatt liten bevegelse fra halsen og ned - og ingen bevegelse i beina. Men han merker også framgang.

Venstrehånda klarer han å løfte nesten til ansiktet, og førligheten i høyrehånda har også kommet seg.

- Setter ting i perspektiv
Rami Shaaban, som i dag spilte sin første ordinære kamp i FFK-trøya, er også preget av den tragiske episoden.

- Jeg var faktisk i Norge da skaden oppsto, og leste masse om det i avisene. Men det har selvfølgelig gått enda mer innpå meg etter at jeg kom til klubben, sier han.

Shaaban var med da FFK-spillerne her om dagen besøkte Enerly på Sunnaas.

- Det var en sterk opplevelse, og setter livet veldig i perspektiv. Det bør de yngre spillerne i klubben også tenke på, fotball er faktisk ikke alt, sier han til TV 2 Nettavisen.

Eggen fornøyd
Fredrikstad-publikummet var selvsagt også spente på den tidligere Arsenal-målvaktens første kamp for klubben. Selv syntes Shaaban at han spilte en ok kamp.

- Det er morsomt at jeg holdt nullen. Jeg har en faktisk en tendens til ikke å slippe inn mål i min første kamp for de klubbene jeg har spilt for. Det gjelder FFK, Djurgården og ikke minst Arsenal, sier han.

Han påpeker at han trenger kamptrening, og at formen enda ikke er helt som den skal.

- Det kommer etter hvert. Det er mange beslutninger som må tas i løpet av nitti minutter, og en del av dem kunne jeg nok gjort bedre enn jeg gjorde, innrømmer han.

Knut Torbjørn Eggen var fornøyd over det han så av sine gutter mot det danske laget.

- Vi spilte en god første omgang. I andre dabbet det litt av, men jeg kom tross alt til 10-4 i sjanser til oss, sier Eggen.

Torsdag slo IFK Gøteborg Vålerenga 5-3 etter straffer.Det betyr at Fredrikstad møter IFK Gøteborg i finalen førstkommende søndag, mens Vålerenga møter Viborg i bronsefinalen.

Målscorere for Fredrikstad i kveld var Simen Brenne, Mihaly Toth og Raio Piiroja.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her