RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/SCANPIX

Overveldet verdensmester

Sist oppdatert:
Lewis Hamilton er tidenes yngste verdensmester i formel 1. Akkurat det skjønner han ikke engang selv.

– Jeg har ikke ord som kan forklare det her. Det spinner rundt i hodet hele tiden, men jeg har fortsatt problemer med å fatte at jeg er blitt verdensmester, sa den entusiastiske briten mandag.

I søndagens sesongavslutning i Brasil, og med knappest mulig margin, ble Lewis Hamilton (23) tidenes yngste vinner av VM i formel 1.

Mistet kontrollen
Da det gjensto én runde før mål lå tjuetreåringen bare som nummer seks, noe som kunne kostet ham VM-seieren for andre år på rad. Men Toyota-fører Timo Glock mistet kontrollen på det glatte føret like før mål og ble tatt igjen av Hamilton, som dermed sikret seg VM-tittelen med totalt 98 poeng – ett poeng foran Felipe Massa på andreplass.

– Det er en fantastisk prestasjon og definitivt det vanskeligste løpet jeg noen gang har kjørt, fortalte Hamilton til BBC Radio 5 Live.

Som vinner av formel 1-VM så tidlig i karrieren, spekuleres det i om Hamilton kan ta igjen Michael Schumachers rekord på syv titler. Men selv om Lewis Hamilton gleder seg til å forsvare tittelen kommende sesong, er han forsiktig med å sammenligne seg med den tyske mesteren.

– Jeg regner ikke med at jeg noen gang kommer i nærheten av Michael Schumachers rekord. Han har klart noe helt spesielt, sa Hamilton før han fortsatte:

Bedre enn noen gang
– Men jeg kommer til å holde på lenge. Dette er bare mitt andre år av formel 1-karrieren, og jeg har nok av tid og muligheter til å vinne like mange titler som Schumacher. Men nå skal jeg dra hjem og evaluere denne sesongen, og hvordan vi kan forbedre oss fram mot neste år, sa formel 1-vinneren.

– Når vi er tilbake i Australia neste sesong skal vi være bedre enn noen gang.

Lewis’ pappa, Anthony Hamilton, er overbevist om at suksessen er et resultat av alt sønnen har ofret i løpet av livet:

– Dette er høydepunktet etter 16 år med hardt arbeid, og jeg håper det inspirerer andre familier og unge kjørere, uttalte han.

– Vi startet uten noen ting, og vi drømte aldri om å få komme så langt som dette. Men her er vi, nå er han verdensmester, og det er helt enormt stort, fortalte en stolt far.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere