*Nettavisen* Sport.

Øvrebø SMS-hetset

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Tom Henning Øvrebø er blitt hetset på nettet og har mottatt en rekke ufine SMS-er etter han ga Peter Ijeh rødt kort på Åråsen.

14.05.07 15:49

Dagen etter at Øvrebø ga rødt kort til Vikings Peter Ijeh og Jone Samuelsen i 1-4-nederlaget mot Lillestrøm, mener toppdommeren at han fremdeles tok de rette avgjørelsene.

- Jeg står fremdeles på mitt når det gjelder begge kortene, slår Øvrebø fast overfor Nettavisen.

Peter Ijeh har overfor Stavanger Aftenblad bekreftet at han sa «fuck off» til dommeren to ganger i etterkant av Lillestrøms utligning.

Øvrebø ønsker ikke å si hva som ble sagt, men sier dette om episoden som førte til at nigerianeren ble sendt i en tidlig dusj:

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva som ble sagt. Det har jeg skrevet i min rapport. Men det var måten som det ble sagt på som var utslagsgivende, mener han.

Hetset på nettet
Og det har vært en hektisk dagen derpå for dommeren mange mener er den beste i Norge for øyeblikket.

Han er blitt hetset både på nettet og via SMS. På debattforumet Vikingforum.no ble dommerens nummer lagt ut, og det ble oppfordret til sjikanering. I tillegg kom flere Viking-fans med trusler som blant annet:

«Øvrebø ska passa seg neste gang han komme te Stavanger!»

Og:

«Her e nummeret te Øvrebø 9******. Send masse drid!!!!»

Fått ufine henvendelser
Øvrebø bekrefter at mandagen ikke har vært like hyggelig som vanlig.

- Jeg har vel fått 20-30 SMS-er fra fans. Det har vært både saklige og usaklige. Både sjikanering og utskjelling, av sorten «nå må du tenke på å legge opp», sier Øvrebø.

- Hvordan reagerer du på slike ufine henvendelser?

- Det viser jo nok en gang at fotballen er noe som engasjerer. Jeg velger å ikke kommentere dem, men får jeg en hyggelig saklig henvendelse, kan det hende jeg svarer, mener Øvrebø.

- Når tror du folk blir ferdig med denne episoden?

- Det vet jeg ikke. Men det var jo en som sa at ingenting blir så fort historie som en fotballkamp. Og det er en ny serierunde allerede på onsdag, minner Øvrebø om.

Får støtte fra NFF
FIFA-dommeren har imidlertid mottatt støtte både fra dommersjef Rune Pedersen i Norges fotballforbund (NFF) og Vikings sportsdirektør Egil Østenstad og trener Uwe Rösler.

- Det er spesielt hyggelig at min arbeidsgiver (NFF, red. anm) støtter meg. Men samtidig er det viktig å påpeke at det hender vi gjør feil avgjørelser også i kampens hete, poengterer en ydmyk Øvrebø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.