Gå til sidens hovedinnhold

- Øvrebø truet på livet

Den norske dommeren måtte smugles ut av England etter drapstrusler.

Det er avisen Evening Standard som skriver at Tom Henning Øvrebø ble smuglet ut av landet torsdag morgen etter drapstrusler.

- I dag tidlig ble han smuglet ut av landet vårt med politieskorte – og dette er en dommer i en fotballkamp. Det er en skam, sier den tidligere internasjonale toppdommeren Graham Poll til avisen.

La ut adressen
På en gruppe på Facebook med tittelen «Kill Tom Henning Ovrebo» har et av medlemmene til og med lagt ut dommerens private adresse. Gruppen har i skrivende stund 83 medlemmer.

Et av medlemmene kommer med følgende oppfordring: «someone please stabbed this dickhead...».

På en annen Facebook-gruppe er truslene rimelig direkte. Under gruppetittelen «Kill Tom Ovrebo» står gruppebeskrivelsen:

«A group dedicated to the hunt for (and brutal murdering of) the second-leg champions league ref of Chelsea vs Barcelona».

Norsk politi varslet
Politiet i Oslo har overfor avisen bekreftet at de nå etterforsker drapstrusler mot Øvrebø. På internett skal det ha blitt funnet direkte trusler om å drepe eller skade den norske dommeren.

- Vi følger nøye med hva som blir lag ut på internet. Alt som vi mener vil true hans sikkerhet vil bli tatt på alvor, sier en talsperson ved Oslo-politiet til avisen.

Tom Henning Øvrebø må tåle både kjeft og hån etter marerittkvelden på Stamford Bridge, der Barcelona gikk videre til finalen i Mesterligaen på bekostning av Chelsea.

Øvrebø fikk skylden for at Chelsea røk ut, fordi han gjentatte ganger avslo Chelseas rop om straffespark. Etter kampen fikk Øvrebø så ørene flagret av Chelseas Didier Drogba.

Til TV-kamera ropte han at Øvrebø var en «fucking disgrace», etter at han hadde fulgt etter nordmannen på vei av banen.

Det verste jeg har sett
Chelsea-manager Guus Hiddink kom også med krass kritikk av den norske pipeblåseren, selv om han ikke ble fysisk.

- Det verste jeg har sett av en dommer, sa Hiddink.

Se Drogbas utblåsning her:

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken