*Nettavisen* Sport.

Øvrevoll byr på topp sport

Foto: hesteguiden.com

En rekke topphester er på plass på Øvrevoll i kveld. Sjekk våre galopptips.

28.07.11 12:49

Tipsene er utarbeidet av Hans Petter Eriksen og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg

Sportspills meny torsdag:
V5 Bjerke: Vi byr på en klar banker
V5 Bergen: Tengsareid sitter bak en vinner
Oddstips: Tre norske lag i Europa i kveld

En rekke topphester starter i dag i Polar Cup over 1370 meter. Fra Frankrike kommer Silverside som gjorde sin siste start i Madrid men er i trening i Frankrike. Tidligere i år var han også i Dubai så det er en bereist hingst som tar turen til Øvrevoll. Men jeg tror han får mer enn nok å gjøre i dette løpet. Favoritt blir uten tvil 5 Entangle som har vært enestående i år. Usikkerhetsmomentet er at hun kun har gått denne distansen to ganger og vært slått ved begge anledninger , henholdsvis av Symbol of Arch i år og Heureux i 2009. Derfor velger vi å gardere henne.

Klikk her for å se våre V5-tips til Øvrevoll

Som dagens banker går vi for 10 Bittersweet i siste avdeling. Hun har radet opp 5 seire på seks starter i år og jeg tror ikke det stopper i dag. Distansen kan være litt i korteste laget men i dette selskapet spiller det ingen rolle.

V5-1 - Derby Trial - 2160 meter. Gress. Aldersvekt.
Derby Trial er blitt et flott løp med flere derbyfavoritter til start. 4 Manchester skal endelig ut på litt distanse og selv om han var mye slått i Norsk 2000 Guineas må han ha en god mulighet her. Men det er flere aktuelle hester her. 1 Touz Price var sjettehest i Valley Chapel Memorial men var kun 4,5 lengder bak Bank of Burden. Det var en god prestasjon av en treåring og kan være godt nok i dette løpet.

5 Without Fear har vært imponerende i år og med ytterligere litt forbedring har han en god mulighet i dette løpet. 6 Cawett Cove har forbedret seg fra start til start og var kun to lengder bak Without Fear i siste start. Ingen av de øvrige får med utfallet å gjøre i dette løpet.

V5-2 - Red Hill løp - 1750 meter. Dirt-track. Handicap.
3 Rapponghi var god på gress i siste start. Nå er han tilbake på favorittunderlaget og har en stor mulighet til å vinne. 5 Vestano er også en hest som trives best på dirt track. Har to strake og kan plusse på med en tredje. 8 Lazy Lord skal aldri glemmes. Går jevnt som en klokke og er god nok til å vinne. 2 Archived har skuffet så langt i år men har vært plaget av luftveisinfeksjon. Nå skal han være frisk og er en outsider. 4 Caerus gikk strålende over 1200 meter på Jägersro tidligere i år. Skuffet sist i Stockholm, men skal ikke glemmes.

V5-3 - Rosso Avanti løp - 1600 meter. Gress. Handicap.
12 Quint Essentials har forsøkt seg i hekkeløp uten suksess. Nå er han tilbake på flatt og det kan gå veien. 9 Illusive Sprit var lite slått av gode Filligree i siste start. Kan overraske. 4 Bello Secondo har funnet formen og vinner snart et løp. 6 Adios Mi Plata er brukbar på Øvrevoll men har skuffet i de to siste startene henholdsvis på Klampenborg og på Täby. 1 Whisperingline har vært god i de siste startene og skal ikke glemmes. 11 Medallic kan mye og kan være en outsider. Rune Haugen trente 8 Theodorich er en halvbror til gode Tertullus. Har hatt lang pause og trenger kanskje løpet. Dette er løpet som krever flest kryss i dagens V5 spill.

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Øvrevoll

V5-4 - Polar Cup - 1370 meter. Gress. Aldersvekt
5 Entangle får vinnertipset i Polar Cup men som nevnt tidligere er vi litt usikker på distansen. Derfor velger vi å benytte flere hester i dette løpet. Dessverre er 4 Cat Junior strøket. 10 Alyshakeys imponerte stort da hun vant dette løpet i fjor og hun kan gjenta bedriften. 9 Heureux er i storform for tiden og skal ikke glemmes. 3 Silverside kommer fra Frankrike og er en god hest som har reist mye. Takler han Øvrevoll må han ha en mulighet. 6 Giant Sandman har ikke startet siden midten av mai og er vanskelig å vurdere. Er en rå sprinter når han er på sitt beste. 7 Hansinger en sprinter i toppklasse og vant Norsk Jockeyklubs Sprintløp i juni. Må aldri glemmes.

V5-5 - Grunndivisjon sprint - 1170 meter. Gress. Handicap
10 Bittersweet har virkelig imponert denne sesongen og har radet opp fem seire på seks starter. Nå er hun ute på kortere distanse enn tidligere men det tror jeg er uten betydning. Dette feltet skal hun slå lett. Dagens banker.

Tips øvrige løp

Løp 1:
2 Miss Clodia har gått gode løp i det siste og skal vinne i dette laget. 3 Red Eishin var kun fire lengder bak Dingle View på Täby i siste start og det var en god prestasjon. 7 Like A Charm er i god form og ender på trippelen.

Løp 2:
3 Flying Falk er på vei mot godformen og får vinnertipset. 8 Rambo’s Cinderella og 9 Equito Hill slåss om de to neste plassene.

Løp 8:
5 Well Fitted skal er sammen med 9 Hongkong Dancer de to beste hestene i feltet og skal være med i toppen her. Hardest i mot er 7 Sir Costalot mens 2 Soroya er en outsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag