Gå til sidens hovedinnhold

Owen skadet - Arsenal vant

Liverpool rundspilte til tider Arsenal, men måtte til slutt likevel se seg slått 1-2. Robert Pires scoret og hadde målgivende, mens Michael Owen måtte gå ut med skade. Kanskje ryker EM-kampen mot Tyrkia.

LIVERPOOL - ARSENAL 1-2: Hele England er opptatt av den enormt viktige EM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia neste uke. Den blir England kanskje nødt til å spille uten Michael Owen, etter at Liverpool-spissen ble skadet mot Arsenal lørdag.

- Røntgenbildene viser at det ikke er noe brudd, men han må gjennom en ny test søndag. Det er kanskje bare en liten skade, men kan også være mer alvorlig. Foreløpig vet vi ikke, sa Liverpool-manager Gerard Houllier etter kampen.

23-år gamle Owen er kanskje like fortvilet over tapet som over skaden.

Liverpool tok en fortjent ledelsen gjennom Harry Kewell i det 14. minutt, etter at et innlegg gikk via Michael Owen og endte på det fryktede venstrebeinet til australieren. Kewell scoret på hel volley fra 12-13 meter.

Effektive Gunners

Men allerede før den tid hadde Liverpool hatt sine sjanser. Michael Owen hadde to i første omgang: Den ene en lobb fra 7 meter som endte over mål, den andre etter et perfekt frispark fra Steven Gerrard som Owen headet utenfor.

Liverpool spilte sin beste fotball for sesongen. Laget leket seg med hælspark, frekke pasninger og gode skudd - kort sagt en fotball publikum på Anfield ikke har sett på en stund.

Arsenals første sjanse kom i det 24. minutt. Angrepet startet med at Jeremie Aliadiere gikk inn mot Salif Diao med en takling som i forrige fotball-VM ville gitt rødt kort. Her ga den ham ballen. Aliadiere spilte videre til Henry, som skjøt et velplassert skudd nede i hjørnet. Jerzy Dudek reddet til corner.

Den andre gangen Arsenal var i nærheten av mål, endte det med scoring. En corner fra høyre fant veien til Edu, som ikke traff ballen ordentlig. Via Sami Hyypiä gikk ballen i mål, til 1-1 etter en halv time.

Owen ut med skade

Liverpool åpnet like friskt i andre omgang. Tre minutter etter tepausen kombinerte El-Hadji Diouf og Steve Finnan fint før sistnevnte la inn til Owen, som nok en gang headet utenfor. Denne gang under press.

Et kvarter ut i andre omgang falt Owen forkjært da han blokkerte en klarering fra Ashley Cole. TV-bildene viste at ankelen fikk en stygg vridning, og 23-åringen måtte hjelpes av banen.

Anfield holdt pusten. Klubbens toppscorer de siste seks årene er kanskje den som er vanskeligst å erstatte. I alle fall dersom Emile Heskey er det eneste alternativet. Ti minutter senere måtte Owen kaste inn håndkledet.

Fransk mesterstykke!

Etter som minuttene tikket avgårde i andre omgang, kom Arsenal mer og mer inn i kampen. 23 minutter inn i omgang viste Robert Pires klasse.

Liverpools Igor Biscan slo ballen til en hardt presset Steven Gerrard, og Arsenal erobret ballen høyt oppe på banen. Hjemmelaget misbrukte flere muligheter til å klarere, og Pires fikk plutselig litt tid rundt 20 meter fra mål.

Franskmannen skrudde ballen elegant opp i krysset - utagbart for Dudek. En absolutt fantastisk scoring!

Like etterpå ble Owen byttet ut med Emile Heskey. Spørsmålet er om smellen får noen konsekvenser for hans deltagelse i Englands viktige møte med Tyrkia neste uke.

Ti minutter før slutt feilet Sol Campbell for første gang i kampen. Heskey kom seg fri med ballen og stormet inn i feltet mot Jens Lehmann.

Under press fra Campbell valgte Heskey å spille ballen - og Arsenal snappet den opp. Et klassisk tilfelle av mangel på selvtillit. Men Kewell vant den tilbake, spilte til Anthony Le Tallec, som skjøt like utenfor høyre kryss fra 18 meter.

- Vi kunne ha avgjort kampen i første omgang, men dabbet av de første 20 av 2. omgang da de spilte bra. Nå er det viktig at vi fortsetter å tro på det vi driver med, og jobber hardt videre, sa Houllier etter kampen.

- Vi utliknet riktignok til 1-1 på vår første sjanse, men jeg synes vi viste samhold og styrke da de angrep i 1. omgang, sa Wenger etterpå.

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen