Gå til sidens hovedinnhold

- Øyvind Hoås snart klar for ny klubb

På vei bort fra Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08s Øyvind Hoås nærmer seg Hønefoss. Det skriver Ringerikes Blad.

Den høyreiste angrepsspilleren har fått ni kamper og har scoret ett mål for østfoldklubben denne sesongen, men reiser nå til tabellnabo Hønefoss.

Begeistret
- Vi er enig med Sarpsborg, og Øyvind Hoås blir presentert om kort tid, sier styreleder Terje Raastad i HBK Toppfotball til Ringerikes Blad.

Han legger ikke skjul på sin begeistring over å ha signert mannen som er velkjent for sin teknikk.

- Et kjempekjøp. Han passer veldig bra inn. Jeg tror trenerne er veldig fornøyde, sier Raastad, som håper at spilleren er klar til søndagens kamp mot Strømsgodset.

- Ville i utgangspunktet ikke selge
Sportssjef i Sarpsborg Thomas Berntsen forteller til Nettavisen at de i utgangspunktet ikke ønsker å selge Hoås.

- Det er en sammensatt situasjon. Det er litt i forhold til spillerens egne ønsker, familie, utdannelse og slike ting. Øyvind er en veldig reflektert kar som tenker på mer enn fotball. Han er opptatt av utdannelse og familie. Vi er en liten klubb og hvis spillere ønsker nye utfordringer og andre klubber er villige til å kompensere oss, blir det slik, sier Berntsen til Nettavisen.

- Det er vel også viktig å fremstå som en klubb som behandler spillerne sine bra?

- Selv om spillere skriver kontrakt med klubben og må forholde seg til den, er det jo sånn at vi ikke vil tvinge folk til å være i klubben. Vi er på et sånt nivå at vi må regne med at spillere forsvinner underveis. Det må understrekes at Øyvind har tjent klubben i mange gode dager, og det teller også inn, forklarer Berntsen.

Supporterklubben bidro
Hønefoss' supporterklubb, Fosseberget, har vært svært delaktige i innsamlingen av midler for å frigjøre Hoås fra kontrakten fra Sarpsborg.

- Øyvind Hoås kommer garantert til å være en viktig spiller for HBK, slik at vi kan berge plassen i Tippeligaen, skriver supporterklubben på sine hjemmesider.

Ville bli
Da Nettavisen møtte Hoås før sesongen, kunne han fortelle at han etter å ha vært ønsket av større tippeligaklubber flere vintere på rad, nå ikke ble kontaktet av noen, som følge av at han alltid takket nei.

- Når du sier nei mange nok år på rad, gidder til slutt ikke klubbene å ta kontakt lenger. Det er selvfølgelig helt greit for meg, sa Øyvind Hoås den gang, og var klar på at han så for seg framtiden i Sarpsborg.

- Familien trives kjempegodt her, og jeg koser meg med fotballen som aldri før. Etter fem år i klubben, er det veldig morsomt å være en del av et nytt prosjekt, et prosjekt som virker utrolig profesjonelt og som vi har veldig stor tro på alle mann, fortalte Hoås.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken