RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På «chartertur» før EM

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Alexander Dale Oen (25) lader opp til langbane-EM med «chartertur» til Kroatia.

Om to uker skal Dale Oen være tilbake som en av verdens beste svømmere. Fram til da skal han hvile seg i form på «chartertur» i Kroatia.

Sølvet på 100 meter bryst fra OL i Beijing lyser som det klare høydepunktet i Dale Oens karriere. Siden bragden i det olympiske svømmebassenget i Kina har imidlertid ikke Øygarden-gutten figurert i toppen av de internasjonale resultatlistene – av flere grunner.

Etter lekene i Beijing bevilget 25-åringen seg en solid pause – og under fjorårets VM i Roma nektet han å bruke de nye superdraktene. Dermed var Dale Oen i realiteten sjanseløs.

Tilbake på hugget
Nå er imidlertid de mye omtalte draktene forbudt i bruk – og den norske svømmestjernen tilbake på hugget. Når EM åpner i Budapest om snaue to uker, håper han å være i toppform for første gang siden lekene i Beijing.

- Akkurat nå er jeg helt på felgen, men det skal jeg være. Jeg er veldig komfortabel med ståa, smiler OL-sølvvinneren til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tirsdag gjorde han unna de siste treningsøktene i Oslo sammen med resten av EM-troppen. Onsdag går flyet til kroatiske Rijeka – der formen skal finpusses den kommende uka.

For Alexander Dale Oen handler det om én ting.

- Nå handler det om å samle overskudd og slappe av. Jeg skal på chartertur til Kroatia, jeg. Det er i hvert fall ikke langt i fra, ler Dale Oen.

Gleder seg til sol
Han ser spesielt fram til én ting:

- Det blir deilig å se litt sol igjen! Som den vestlendingen jeg er, trodde jeg det ville være fint vær på Østlandet. Nå har jeg imidlertid vært her i ti dager, og fått én dag med sol, smiler svømmemesteren.

Nøyaktig hva han kan utrette i Budapest om snaue to uker, har han ikke tenkt så nøye på.

- Man får i hvert fall ikke medaljer ved å se på gamle statistikker. Jeg skal gjøre optimale løp, så får vi se, sier han.

- Ser tegnene
Skulle 25-åringen finne tilbake til taktene fra Beijing, blir han imidlertid vond å slå. Og i kretsen rundt svømmestjernen smiles det lurt om dagen.

- Han er i rute. Han ønsker å være der han var under OL, på gammelt godt nivå. Viljen og motivasjonen har vært veldig bra, sier trener Stig Leganger Hansen – og tilføyer:

- Jeg ser tegn på den gamle, gode Alexander.

Den slags utspill gjør det fristende å plassere et lite favorittstempel på Øygarden-svømmeren før EM, uten at treneren tror det plager det norske håpet.

- Det største presset legger Alexander på seg selv, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere