Gå til sidens hovedinnhold

På det fjerde skal det skje

Kusken kommer med en hest som skal ut i sitt livs fjerde travløp

Få også med deg dagens oddstips på Sportspill.no: Slik tjener du penger på Rekdal-fiasko.

Rite Sakra heter hesten og trener og kusk Hans Petter Tholfsen tar turen til Bjerkes lunsjtrav ens ærend for å kjøre den flotte treårshoppa torsdag i V5-2. Hans Petter Tholfsen har hatt en lang og svært innholdsrik karriere. At den meritterte travtreneren reiser til Bjerke kun får å kjøre en hest i et lunsjløp forteller tydelig om ambisjoner.

Rite Sakra har innledet sin karriere ustabilt. I sin første start galopperte hoppa i en trang situasjon ut av den første svingen, men kom flott tilbake til fjerdeplass med full fart over målgangen. I sitt livs andre start måtte Rite On Line-datteren trave utvendig for meget gode Sihera Chocolate hele løpet, men utfordret likevel denne til mål. Sihera Chocolate vant hoppeavdelingen av Biri Oppdretningsløp for treåringer søndag på en imponerende måte.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Det forteller mye om hvor sterkt løp Rite Sakra gjorde da hun utfordret en av toppene blant de varme treårshoppene. I sin siste start feilet Rite Sakra direkte og ble disket. Torsdagens motstand er mildt sagt overkommelig og bare Hans Petter Tholfsen klarer å få hoppa feilfritt fra start, mener vi dette er feltets klart beste hest og lunjstravets beste bankerspill.

Flere spill torsdag:
Trav Bergen torsdag kveld: Ove Wassberg runder 3000 seire
V4 Jägersro galopp : Her kan du kjøpe andel
Oddstips : Andreas tror på exit for Aalesund

I den første avdelingen møtes flere gode kaldblodshester i lavt grunnlag. Vårt sjansetips blir 4 Rokketroll som var ute på V75-dagen på Biri sist lørdag. Gjorde et bra løp til fjerde da, og er på vei opp formmessig. Fint startspor i dag og bør få et gunstig løpsopplegg. Supervariable 6 Dolliel får champion Høitomt (gått mye på tverke for Høitomt i det siste) i vogna og har vist kapasitet ved flere anledninger. Favoritten 7 Spang Jotroll har trukket et krevende startspor og vi synes dette er en favoritt i stor fare. 9 Brandval Prins var solid på Biri sist og 11 Våler Frøkna holder formen.

Amerikanerne gjør opp
To amerikanere skiller seg klart ut i V5-3. Vi setter 1 Games We Play fremst på grunn av sporfordelen, knepent foran Frode Hamres debutant 8 Cabana Boy. Games We Play viste seg frem som en traver av rett sort på Jarlsberg 18. september i fjor, men har vært lenge borte nå. Gjorde et bra inntrykk i prøveløpet (18.9/2100m). Frode Hamre er optimist med 8 Cabana Boy, men åttendespor er krevende, og det er alltid stor usikkerhet rundt debuterende amerikanere. Eirik Høitomt, som kjørte 1 Games We Play i prøveløpet, mener hans egen 12 Oddsæt Hæstak ikke kan slå denne og da nøyer vi oss med to hester på våre spilleforslag. Det er ikke lett å få øye på øvrige vinnerkandidater, da feltet holder lav sportslig kasse.

Annonse: Grøstad holder toppformen, 50.000 innspilt i helgen

Den fjerde avdelingen er et uoversiktlig sprintløp for hester med uviss form. 3 Ill Sentry gjør en meget spennende debut for travtrener Øystein Kruse. Ingen tvil om at dette er hesten med størst kapasitet i feltet, men det er en vanskelig krabat dette, som har vært meget ustabil hittil i karrieren. Vant tre løp i fjor, og dersom Kruse (som ikke har form på stallen denne sommeren) har løst gåten, sitter Tom Erik Solberg på en vinner her. I og med at vi spiller tynt i både andre og tredje avdeling tyr vi til helgardering på det største forslaget. Det lukter litt skrell av dette løpet.

Kjøp ekspertkupong fra Sportspill her

V5-finalen holder bra klasse til å være lunsjløp og vi setter "formkusk" Ulf Alme (vant med Micromate på Momarken tirsdag) fremst med sin fine fireåring 2 Tiger News. Fint spor, overkommelig motstand og dokumentert form er gode arbeidsbetingelser for kusk Alme. 4 Golden Stretch galopperte som mulig vinner sist og får sin trener Tom Horpestad tilbake i sulkyen nå. 7 Fidel L. er veldig mye bedre enn raden, men står vanskelig til, mens 11 Yunin Boko (vunnet to løp i år) kan være et saftig og lukrativt langskudd. 1 Chance Happening har evner, men har vært svak i sine to første starter for Evy Marie Brinch.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Kommentarer til denne saken