RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo/Giorgos Nissiotis

På hodet ut av Europa

Sist oppdatert:
Vålerenga kan konsentrere seg om Tippeligaen resten av sesongen.

PAOK - VÅLERENGA 3-0 (5-0 totalt): Det er neppe mange som vil hevde at norsk fotball holder godt, europeisk nivå. De få som gjør det, bør peke på Strømsgodset som et eksempel.

Ikke på Vålerenga.

Greske PAOK vant hele 5-0 sammenlagt over to kamper i tredje runde av kvalifiseringen til Europa League. Vålerenga var aldri i nærheten av å avansere til siste kvalikrunde.

- Det er en helt jevn kamp i første omgang, hvor de scorer på sin sjanse og vi er ufarlige på våre. I andre omgang tar de helt over og dominerer oss. Vi taper fortjent. Vi hadde egentlig ingen sjanse i dag, sier trener Martin Andresen til vif-fotball.no.

Han beskriver PAOK som et defensivt sterkt lag som er «dødelig effektive».

Kun Tippeligaen igjen
Vålerenga var rett nok det førende laget i første omgang av returkampen i Hellas, men Vieirinha sørget for 1-0 til PAOK med sin scoring rett før pause.

Det gjorde det vanskelig for Martin Andresen å finne ord som kunne motivere spillerne før andre omgang.

Stefanos Athanasiadis økte til 2-0 bare fire minutter etter pause. Georgios Fotakis la på til 3-0 da han scoret på en retur fra Lars Hirschfeld ni minutter senere.

Dermed er Vålerenga ute av europacupen.

Nå er Tippeligaen det eneste som gjenstår for osloklubben. Vålerenga røk, som mange sikkert vil huske, ut av cupen i andre runde, etter tap 1-2 mot Kjelsås.

- Det er mange poeng igjen å spille om. Vi må prøve å komme oss opp i topp fire og prestere godt utover høsten. Det er en viktig måned som begynner for oss nå, med Sogndal hjemme. Vi har noen kamper nå som vi i utgangspunktet bør vinne, så får vi se om vi klarer å prestere på et godt nivå, sier Andresen.

Forsterker ytterligere?
Siden overgangsvinduet åpnet 1. august, har Vålerenga solgt Luton Shelton til Tyrkia og hentet Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk. Andresen utelukker ikke at osloklubben henter inn flere spillere.

- Nå får vi Veigar inn, så får vi se om det kommer noen flere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere