RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På husjakt i Manchester

Morten Gamst Pedersen flyr sammen med lagkamerat Peter Enckelman på visninger i Manchester. 23-åringen er storfornøyd med sitt nye liv som Blackburn-spiller.

Onsdag scoret Morten Gamst Pedersen sitt første mål for Blackburn, da han utlignet til 2-2 mot Bournemouth på overtid i andre omgang. Kampen gikk til straffespark, der 23-åringen scoret igjen. Likevel, det ble tap og exit fra ligacupen.

- Det var moro å score, men selvfølgelig synd vi ikke vant. Men jeg må ta med meg de gode opplevelsene, sier Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Fin scoring
Utligningen hans kom etter et flott angrep: Et langt oppspill ble headet ned, Gamst fikk ballen og gikk innover i banen før han spilte videre til Brett Emerton. Australieren forsøkte å skyte, men passet etter hvert tilbake til nordmannen. Gamst Pedersen skjøt fra åtte-ni meter og i mål.

- Det var egentlig et fint angrep, samtykker «Gamsten».

Det første målet for en ny klubb er alltid viktig å få scoret så raskt som mulig. Nå er det ute av verden. I stedet kan Morten Gamst Pedersen fokusere på husjakten han har satt i gang.

På jakt med Peter
Hotelloppholdet i Blackburn skal gjøres så kort som mulig.

- Jeg flyr mye på visninger om dagen. Heldigvis har jeg fått med meg Peter Enckelmann, så da er vi to skandinaver som jakter sammen. Jeg ser etter et hus i Manchester og Bolton-området, forteller Gamst Pedersen.

Det tar 35 minutter å kjøre fra Manchester til Blackburn. Med tanke på at nærmeste storflyplass - og Ole Gunnar Solskjær - er i Manchester, og at John Arne Riise holder til i Liverpool, vil Manchester være et praktisk sted å bo.

Selv om Blackburn heller ikke er utelukket.

- Folk i Blackburn er veldig hyggelige. Det er omtrent som en stor landsby, sier Gamst.

Mer system med Hughes
Nordmannen ble Greame Souness' siste spillerkjøp som manager i Blackburn Rovers. Like etter at Tromsø solgte 23-åringen til Rovers, forsvant Souness til Newcastle. Inn som ny sjef i Blackburn kom Mark Hughes.

- Han har fått mer system på treningene. Det har vært veldig bra så langt. Hughes er veldig rolig. Han sier i fra, det gjør han, men han er veldig rolig når han prater. Han er veldig fin som type, skryter Gamst.

Waliseren har ikke satt seg ned og pratet ordentlig med Gamst Pedersen ennå, men den norske landslagsspilleren har allerede utviklet et veldig godt forhold til Hughes' assistenttrener Ed Niedzwiecki.

- Han er veldig dyktig. Jeg har pratet en del med Ed om å komme inn foran mål, og bruke spisskompetansen min. De nye trenerne liker å bruke vingene, sier Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Lov å bomme
23-åringen er veldig bevisst på sin egen utvikling. Og han er ikke skremt av tempoet i Premier League.

- Det er mer intenst. Mye innsats. Gir du alt og bommer, så er du bare «unlucky», ler den tidligere Tromsø-spilleren.

- Jeg må bare prøve på de samme tingene som jeg gjorde i Norge.

Mandag spiller Blackburn mot Charlton. Gamst Pedersen regner med å spille der, selv om han startet på innbytterbenken mot Bournemouth.

- Ja, det tror jeg. Jeg har spilt alle kampene i Premier League så langt, og hadde et bra innhopp mot Bournemouth. Du må jo ha troen på deg selv, ler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere